Σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα

Η Ολομέλεια της Βουλής εξέτασε την Πέμπτη με την μορφή του κατεπείγοντος και ψήφισε ομόφωνα νόμο για μείωση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις που αφορούν τα καύσιμα κίνησης θα ισχύουν από 3 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 3 Μαρτίου 2024 και για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Νοεμβρίου 2023 μέχρι την 31η Μαρτίου 2024.

 

Μειωμένες κατά οκτώ σεντ είναι πλέον οι τιμές των καυσίμων, μετά και το “πράσινο” φως που άναψε το απόγευμα χθες η Ολομέλεια της Βουλής για μείωση των συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες ομόφωνα, αφού εξέτασε με τη μορφή του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, κατά 8.33 σεντ το λίτρο και τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6.39 σεντ το λίτρο.

Ως εκ τούτου, η μέση τιμή της βενζίνης ανέρχεται σήμερα στο 1 ευρώ και 55 σεντ, του πετρελαίου κίνησης, στο 1 ευρώ και 70 σεντ και του πετρελαίου θέρμανσης στο 1 ευρώ και 24 σεντ.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy