WRC: Ατύχημα για τον Έβανς… δίνει τον τίτλο στον Ροβάνπερα

Ο Βρετανός Έλφιν Έβανς, ο τελευταίος αντίπαλος του Φινλανδού Κάλε Ροβάνπερα για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι WRC, βγήκε σήμερα (28/10) εκτός δρόμου κατά τη διάρκεια του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης (σ.σ: διεξάγεται σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία), δίνοντας ουσιαστικά τον τίτλο στον αντίπαλό του.

Ο Έβανς (Toyota) γλίστρησε και χτύπησε πάνω σε αχυρώνα ενώ αγωνιζόταν στην 11η ειδική διαδρομή και ήταν στην τρίτη θέση πίσω από τον Ροβάνπερα, επίσης με Toyota, και τον Βέλγο Τιέρι Νεβίλ (Hyundai).
Αυτό το ατύχημα δίνει ουσιαστικά τον τίτλο στον Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει το προβάδισμα στην κατάταξη με 31 βαθμούς μπροστά από τον Έβανς.

Οι μέγιστοι πόντοι που μπορεί να συγκεντρώσει ένας οδηγός σε έναν γύρο είναι 30 και μόνο το Ράλι Ιαπωνίας απομένει να διεκδικηθεί μετά το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης.
Αν, ωστόσο, το μονοθέσιο του Έβανς μπορούσε να επισκευαστεί, θα μπορούσε να συμμετάσχει στο «Power Stage» της Κυριακής, το τελικό στάδιο του ράλι, όπου οι πέντε πρώτοι τερματίσαντες θα βαθμολογούν. Θα είχε τότε πολύ μικρές πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο εάν ο Ροβάνπερα αποσυρόταν πριν από το τέλος του ράλι Κεντρικής Ευρώπης την Κυριακή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy