Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 18-19 (πέν.): Έφυγε για το Final 4 του Champions League

O Ντίνος Γενηδουνιάς ανήμερα των 31ων γενεθλίων του έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης, ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελονέτα με 19-18 στα πέναλτι (13-13 καν. αγ.), με τον Μάνο Ζερδεβά να σφραγίζει την πρόκριση στο Final 4 του Champions League.

Ο Ολυμπιακός οριστικά και αμετάκλητα θα κάνει το ταξίδι στη Βαλέτα και στο τριήμερο 5-7 Ιουνίου θα επιχειρήσει να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης για 3η φορά στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που ήθελαν στην έδρα της Μπαρτσελονέτα, τη νίκη -δίποντο- στα πέναλτι με 19-18 (καν. αγώνας 13-13) και σφράγισαν την παρουσία τους στο Final 4 του Champions League.

Παράλληλα, αν αργότερα η Φερεντσβάρος νικήσει την Μπρέσια στη Βουδαπέστη, τότε η ουγγρική ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό θα έχουν πάρει την πρόκριση από τον Β’ όμιλο της προημιτελικής φάσης, με την Μπαρτσελονέτα-θεωρητικά φαβορί στην αρχή- να μένει εκτός συνέχειας.

Ακόμη και την ήττα να γνώριζε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, για παράδειγμα στο γκολ στην κανονική διάρκεια, από τη στιγμή που η Μπαρτσελονέτα δεν κάλυψε την ήττα της με 10-7 στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχαναν με τίποτα το μεγάλο ραντεβού στη Μάλτα.

Ο Γενηδουνιάς γιόρτασε με πολλά γκολ τα 31α γενέθλιά του

Και τι αξέχαστο βράδυ για τον Ντίνο Γενηδουνιά, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανήμερα των 31ων γενεθλίων του, φρόντισε να κεράσει τους συμπαίκτες του, ήταν αυτός που στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα άρχισε να φορτώνει με γκολ την εστία της ισπανικής ομάδας και του Ουνάι Αγκίρε. Πέντε γκολ σε έξι σουτ, όλα στο 2ο ημίχρονο και κυρίως όταν η Μπαρτσελονέτα έδειχνε ικανή να φθάσει σε νίκη τριών-τουλάχιστον-γκολ, που θα έφερνε άλλα δεδομένα.

Ο Γενηδουνιάς με δυο διαδοχικά γκολ (στον παραπάνω και από τα 10μ.) ισοφάρισε σε 10-10 (5:47) πριν από το τέλος, με εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα 13-12 (2:58), με τον Μπούστος να ισοφαρίζει 13-13 και ο αγώνας να κρίνεται στα πέναλτι. Ηταν ψύχραιμος και στη διαδικασία των πέναλτι (2/2), τελειώνοντας το παιχνίδι με επτά γκολ.

O Ζερδεβάς «σφράγισε» το εισιτήριο

Ο Ολυμπιακός με εξασφαλισμένο τον έναν βαθμό, ουσιαστικά είχε καπαρώσει την πρόκριση στο Final 4, απλά στη Βαρκελώνη τελείωσε τη δουλειά.

Στη διαδικασία των πέναλτι δράση οι προπονητές εμπιστεύτηκαν τους τερματοφύλακες που δεν είχαν αγωνιστεί, ο Ελβις Φάτοβιτς τον Αυστραλό, Τζον Πόρτερ και ο Χρβόγιε Κόλιανιν τον Μάνο Ζερδεβά.

Και ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας αποκρούοντας τις εκτελέσεις των Λαρούμπε και Σαναχούια τελείωσε την υπόθεση πρόκριση για την πειραϊκή ομάδα.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 5-4, 3-5

Τα πέναλτι: 5-6

Mπαρτσελονέτα (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναχούια 4, Μουνάριθ 1, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρντ 2, Παούλ Γκαρσία, Ταχούλ 4, Περόνε 2, Μπιέλ 1, Μπούστος 1, Πόρτερ.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 4 Γενηδουνιάς 7, Φουντούλης 3, Γούβης, Γκίλλας 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy