Τώρα – Χαμός στο Ισραήλ: Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί και χερσαίες επιχειρήσεις” (videos)

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα, ενώ προετοιμάζει τη χερσαία επίθεση - Ο κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα ενώ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τον «στραγγαλισμό» του παλαιστινιακού θύλακα χωρίς να έχουν ληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες για να υπάρξει κάποια διέξοδος και να προστατευθούν οι άμαχοι.

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα επεκτείνονται, καθώς οι βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα εντείνονται.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της πόλης της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν νότια, παρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που συνεχίζονται και εκεί.

Οι βομβαρδισμοί που είναι σε εξέλιξη είναι οι πιο σφοδροί που έχουν σημειωθεί.

Σφοδροί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από τις 7 το απόγευμα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με τους Ισραηλινούς να χτυπούν από στεριά, αέρα και θάλασσα, σε άλλη μια ένδειξη πως η μαζική χερσαία εισβολή είναι πολύ κοντά.

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι επίγειες δυνάμεις επεκτείνουν τη χερσαία δραστηριότητα σήμερα το απόγευμα. Ο IDF εργάζεται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια. Παράλληλα, χαρακτήρισε «εθνική αποστολή» του Ισραήλ η ανάκτηση και η επιστροφή όλων των ομήρων στη χώρα.

Δείτε τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ 

Αναφορές για τους σφοδρότερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς απο την έναρξη του πολέμου

Σειρήνες και σε Ασντότ, Ασκελόν και Τελ Αβίβ για επίθεση ρουκετών από πλευράς Χαμάς

Δείτε βίντεο από τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς προς το Ισραήλ

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ψήφισμά του ζητά την ανθρωπιστική παύση των βομβαρδισμών για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και δεν κάνει λόγο για ανθρωπιστική εκεχειρία.

Ο ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά αλλά μία κοινή απόφαση μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη.

Την ίδια στιγμή εκτός από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, η ένταση μεταφέρεται στο έδαφος άλλων χωρών με τα πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία – ως απάντηση σε προηγούμενες επιθέσεις – και με τις ρουκέτες στην Αίγυπτο με τον κίνδυνο μιας ευρύτερης ανάφλεξης να είναι πάντα υπαρκτός.

Παρά τη δήλωση του Ντάνιελ Χαγκάρι ότι το Ισραήλ θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα, ο ίδιος δήλωσε ότι ο στρατός εξακολουθεί να είναι προσηλωμένος στην «εθνική αποστολή της επιστροφής όλων των απαχθέντων».

Ο Χαγκάρι είπε ακόμη ότι ο στρατός είναι «έτοιμος να αμυνθεί σε όλα τα μέτωπα».

in.gr / protothema.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy