Ευρωπαϊκές λίγκες κόντρα στη FIFA για το διεθνές ημερολόγιο: “Είναι μία τρέλα”

H Ένωση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε σήμερα (27/10) τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της FIFA να «αλλάξει μονομερώς» το διεθνές ημερολόγιο, χωρίς να συνομιλήσει με το όργανο που εκπροσωπεί τα ευρωπαϊκά επαγγελματικά πρωταθλήματα.

«Είναι τρελό που δεν ζητήθηκε καν η γνώμη των εκπροσώπων των διοργανωτών των πρωταθλημάτων. Η FIFA αποφάσισε μονομερώς, να κάνει αλλαγές σε ένα θέμα τόσο σχετικό όσο το διεθνές ημερολόγιο», τόνισε ο Ολλανδός εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης, Γιάκο Σβάρτ, σε συνέντευξη Τύπου, μετά το 47η γενική συνέλευση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα.

Ο Σβαρτ επεσήμανε ότι η επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 ομάδες, αρχής γενομένης από το 2026, καθώς και η νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που θα  διεξάγεται με 32 ομάδες το 2025, «επηρεάζει όλα τα πρωταθλήματα, αλλά έχοντας διαφορετικές επιπτώσεις»:

«Ένα πρωτάθλημα που έχει 18 ή 20 συλλόγους, μερικοί από τους οποίους έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα επηρεαστεί περισσότερο από ένα πρωτάθλημα με 10 συλλόγους, χωρίς αυτή την προοπτική», παρατήρησε, σημειώνοντας την αντίφαση ότι «οι διεθνείς διαγωνισμοί αυξάνονται, αλλά η πλειοψηφία των εσόδων συνεχίζει να δημιουργείται από εγχώριες διοργανώσεις», γεγονός που δίνει στην ένωση «σοβαρούς λόγους για να είναι δυσαρεστημένη».

Η συνάντηση χρησίμευσε επίσης για την ανάλυση του μοντέλου κατανομής εσόδων της UEFA σε συλλόγους που δεν συμμετείχαν σε ηπειρωτικές διοργανώσεις τον κύκλο 2024-2027, το οποίο διατήρησε την αναπτυξιακή τάση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (από 5% σε 7%).

Η γενική συνέλευση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενέκρινε επίσης τη συμπερίληψη τριών νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο (Σκωτία, Βέλγιο και Ολλανδία).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy