Τζάμπολ στη Euroleague – Με προσδοκίες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ένα ακόμη πρωτάθλημα Euroleague αρχίζει την Πέμπτη (5/10), με υψηλές προσδοκίες για τους Έλληνες φιλάθλους… έως και το φινάλε της σεζόν, στο Βερολίνο, όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ τον Μάιο του 2024. Και… τι καλύτερο… ορεκτικό από ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» με το… καλημέρα, για το μπασκετικό κοινό στην Ευρώπη!

Λίγες ημέρες, μετά την κατάκτηση του ελληνικού Super Cup, από τον Ολυμπιακό στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους», στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Euroleague, την Παρασκευή (6/10, 21:15). Το μενού της 1ης αγωνιστικής δεν περιλαμβάνει μόνο τον ελληνικό «εμφύλιο», αλλά δύο ακόμη εθνικούς «εμφυλίους», αφού την ίδια ημέρα (6/10, 21:30), η Μπασκόνια υποδέχεται την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης στη Βιτόρια, ενώ μία ημέρα νωρίτερα (5/10, 21:30), στο Μόναχο, η Μπάγερν φιλοξενεί την Άλμπα Βερολίνου.

Στη γραμμή της εκκίνησης, το μενού περιλαμβάνει το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Αναντολού Εφές στην Ισπανία (5/10, 21:30), την αμφίρροπη «μάχη» Μακάμπι-Παρτιζάν στο Τελ Αβίβ (5/10, 21:05), τον αγώνα Φενερμπαχτσέ-Αρμάνι Μιλάνο (6/10, 20:45), αλλά και την προσπάθεια της ενισχυμένης Μονακό στην έδρα της Βαλένθια (6/10, 21:30).

Φέτος, στη Euroleague μετέχουν οι ίδιες 18 ομάδες με πέρυσι, καθώς η Γκραν Κανάρια που κατέκτησε το EuroCup δεν ήταν σε θέση ν’ αγωνιστεί στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Αυτό που άλλαξε πάντως είναι το σύστημα διεξαγωγής, με τα Play-In, να εισάγονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Όπως πέρυσι… αλλά με happy end στον τελικό
Ο Ολυμπιακός παίρνει θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν 2023-24 ως ο φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, μετά την ήττα με 79-78 στον τελικό, από την πολυνίκη Ρεάλ Μαδρίτης των 11 τίτλων πλέον, με καλάθι του Σέρχιο Γιουλ στα 3,2΄΄ του φάιναλ φορ του Κάουνας. Στο φάιναλ φορ ήταν και πρόπερσι ο Ολυμπιακός, στο Βελιγράδι, το 2022. Κι εκεί, στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, θέλει να επιστρέψει για τρίτη διαδοχική σεζόν η ομάδα του Πειραιά, για να διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο Euroleague στην Ιστορία του.

Το… στοίχημα για τους «ερυθρόλευκους» και τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι αν ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρυσι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση κατά ομολογία όλων των προπονητών της Euroleague, θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει ξανά, μετά τη φυγή του MVP της διοργάνωσης πέρυσι, Σάσα Βεζένκοφ, και την προσγείωσή του στο ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς και του Κώστα Σλούκα που… μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό. Πέντε νέοι παίκτες προστέθηκαν στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι.

Η επιστροφή του «ασημένιου» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με την εθνική Σερβίας, Νίκολα Μιλουτίνοβ, στη ρακέτα, δίπλα στον Γάλλο διεθνή σέντερ Μουσταφά Φαλ, αποτελεί εγγύηση στο «5». Όμως, εν συγκρίσει με πέρυσι, ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει έμπειρο 3ο σέντερ φέτος, αφού από πίσω έρχεται ο 21χρονος Γιώργος Τανούλης, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Προμηθέα Πατρών. Ο Μπαρτζώκας θα υποχρεώνεται ν’ ανεβάζει στο «5» τον Αμερικανό φόργουορντ Λουκ Σίκμα και τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου από το «3» στο «4», όταν θέλει να δώσει ανάσες στους Μιλουτίνοβ, Φαλ.

Στα γκαρντ, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε δίπλα στους «παλιούς» Τόμας Ουόκαπ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Μιχάλη Λούντζη, Ιζάια Κέιναν και Τζορτζ Πάππας, τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταθλητή Euroleague 2023 Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, o οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά το 2019 και τον Λιθουανό διεθνή Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος έκανε μία αξιοπρόσεκτη rookie σεζόν στη Euroleague με τη Ζαλγκίρις Κάουνας).

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Άλεκ Πίτερς γνωρίζονται καλά στα φορ και από την προετοιμασία μαθαίνουν τα… συστήματα και στον Λιουκ Σίκμα.

Μετά την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού Super Cup με επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει ό,τι και την περυσινή σεζόν, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, του Κυπέλλου Ελλάδας και του Super Cup, να φτάσει και στον τελικό της Euroleague, αλλά με happy end αυτή τη φορά!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κάθε… αρχή και δύσκολη
Ο Παναθηναϊκός των έξι τίτλων Euroleague, θέλει ν’ αφήσει οριστικά πίσω τη… μετριότητα των τελευταίων χρόνων. Με «μαέστρο» αυτή τη σεζόν τον προπονητή που οδήγησε την Αναντολού Εφές σε “back to back” τίτλους (2021, 2022) στη Euroleague, Εργκίν Αταμάν, και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ων αποφασισμένος να “χτίσει” τη νέα πράσινη «αυτοκρατορία», μετά από την πρώτη επί εποχής Ομπράντοβιτς, οι «πράσινοι» έθεσαν τις βάσεις για να ξανακερδίσουν τον σεβασμό και την αξιοπιστία στη διοργάνωση. Πως; Αποκτώντας 11 νέους παίκτες από τα… ψηλά ράφια!

Το στοίχημα για αυτή τη σεζόν είναι η… πολυπόθητη χημεία, αφού η πλειονότητα των παικτών αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι. Μόνο οι Μάριους Γκριγκόνις, Λευτέρης Μαντζούκας και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, έμειναν από την περυσινή σεζόν, και όπως όλα δείχνουν  φέτος θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Εξάλλου, η εμφάνιση των «πρασίνων» απέναντι στον Ολυμπιακό, στον τελικό του Super Cup, έδειξε πως… θα χρειαστεί καιρό να δέσει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Χρειάζεται… υπομονή, αφού τα συστατικά πλέον υπάρχουν και απομένει μόνο να… δέσουν.

Η απόφαση του Κώστα Σλούκα να πει «αντίο» στον Ολυμπιακό και «ναι» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αποτέλεσε την είδηση του καλοκαιριού στο ελληνικό μπάσκετ. Δίπλα του στην περιφέρεια, αποκτήθηκε ο Αργεντινός γκαρντ Λούκα Βιλντόσα από τον Ερυθρό Αστέρα, ο MVP του περσινού EuroCup Τζεράιαν Γκραντ, o Αμερικανός Κάιλ Γκάι από την Μπανταλόνα και ο Δημήτρης Μωραΐτης. Στις θέσεις των φόργουορντ, επέστρεψαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου. Η μεγαλύτερη μεταγραφή, όμως ακούει στο όνομα Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος άφησε το ΝΒΑ και θα αγωνιστεί στη EuroLeague για πρώτη φορά στην καριέρα του, φορώντας την πράσινη φανέλα.

Στη ρακέτα, ο Γιώργος Παπαγιάννης συνεχίζει την καριέρα του στη Φενερμπαχτσέ και η τριάδα των σέντερ είναι φέτος ολοκαίνουρια. Ο κορυφαίος ψηλός της περσινής σεζόν, Ματίας Λεσόρ, αποχαιρέτησε την Παρτιζάν, ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι υπέγραψε στους «πράσινους» αφού πρώτα κατέκτησε το EuroCup με την Γκραν Κανάρια, ενώ στην Ελλάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Δεν αποκλείουμε ακόμα μία προσθήκη, με το όνομα του Σβι Μιχάλιουκ να είναι πάντα στο προσκήνιο, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βρει μια θέση στο ρόστερ των Μπόστον Σέλτικς.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Τη φανέλα της Μπασκόνια θα φορά φέτος ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ρογκαβόπουλος έκανε το άλμα, πηγαίνοντας από την τουρκική Μερκεζεφέντι στην Βιτόρια, και είναι από τους παίκτες, που αξίζει κανείς να εστιάσει. Στη Φενερμπαχτσέ θα αγωνίζεται και φέτος ο Νικ Καλάθης, όπως και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Έλληνας τεχνικός της Φενέρ, Δημήτρης Ιτούδης έπεισε και τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Γιώργο Παπαγιάννη να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.

NEO ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Mε νέο σύστημα διεξαγωγής, η Euroleague αποφάσισε να δυσκολέψει την προσπάθεια των ομάδων να φτάσουν στα πλέι οφ. Τα Play-In εντάσσονται στη διοργάνωση από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2023-24). Σε αυτά θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα έχουν καταταγεί στις θέσεις 7 έως 10 με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, διεκδικώντας τα τελευταία δύο «εισιτήρια» για τα πλέι οφ. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο format, ο έβδομος και ο όγδοος της βαθμολογίας θα τεθούν αντιμέτωποι σε μονό αγώνα, με το νικητή να «κλείνει» θέση στα πλέι οφ, όπου θα αναμετρηθεί με τον δεύτερο της κανονικής περιόδου. Ο ένατος και ο δέκατος της κατάταξης θα «μονομαχήσουν» σε ένα και μοναδικό παιχνίδι, με τον ηττημένο να αποκλείεται και τον νικητή να αντιμετωπίζει τρεις ημέρες αργότερα τον ηττημένο του ζευγαριού των θέσεων 7-8 με «έπαθλο» το τελευταίο «εισιτήριο» για τους «8», όπου θα αναμετρηθεί με την ομάδα που θα έχει πετύχει το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο. Σε κάθε παιχνίδι των Play-In, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ
Ο Πάμπλο Λάσο, μετά από έναν χρόνο εκτός, λόγω του προβλήματος στην καρδιά (έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 5 Ιουνίου 2022) και την άρνηση της Ρεάλ Μαδρίτης να τον διατηρήσει στην τεχνική ηγεσία τη σεζόν 2022-23, ανέλαβε την Μπάγερν Μονάχου. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν πέτυχε όσα προσδοκούσαν η διοίκηση και οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, με τον Ρότζερ Γκριμάου να είναι ο νέος προπονητής των «μπλαουγκράνα». Η Βίρτους Μπολόνια αποχαιρέτησε τον Σέρτζιο Σκαριόλο και έδωσε τα «κλειδιά» στον Λούκα Μπάνκι, ο οποίος οδήγησε την εθνική Λετονίας στην κατάληψη της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Η Αναντολού Εφές πορεύεται με τον Ερντέμ Τσαν, μετά την επιλογή του Εργκίν Αταμάν ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο Τσαν, ο οποίος έχει περάσει από το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ ως βοηθός του Ταμπ Μπάλντγουιν ήταν πρώτος προπονητής στην Τουρκ Τέλεκομ (φιναλίστ στο τουρκικό πρωτάθλημα και στο EuroCup τη σεζόν 2022-23), για πρώτη φορά στην καριέρα του, την περυσινή σεζόν, ενώ υπήρξε και βοηθός του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη Φενερμπαχτσέ.

ΟΙ 16 ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

 

ΆΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Βασική πεντάδα: Σπανιόλο, Τόμας, Στέρλινγκ Μπράουν, Ολίντε, Κουμάντζε
Έμειναν: Γιόνας Μάτισεκ, Μάλτε Ντιλόου, Μάρκους Έρικσον, Γκαμπριέλε Προσίντα, Λούις Ολίντε, Γιόχανες Τίμαν, Τιμ Σνέιντερ, Γιανίκ Ουέτζελ, Κριστ Κουμάντζε, Ζίγκα Σάμαρ, Κρέμιζιρ Νίκιτς
Ήρθαν: Ματ Τόμας (Παναθηναϊκός), Στέρλινγκ Μπράουν (Ράπτορς 905 G-League), Ματέο Σπανιόλο (Τρέντο), Τζάστιν Μπιν (G-League)
Έφυγαν: Λουκ Σίκμα (Ολυμπιακός), Μαόντο Λο (Μιλάνο), Τζεϊλιν Σμιθ (Βίρτους Μπολόνια),  Γιοβέλ Ζούσμαν (Χαποέλ Ιερουσαλήμ), Ταμίρ Μπλατ (Μακάμπι)

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
Βασική πεντάδα: Τόμπσον, Λάρκιν, Μπράιαντ, Ουίλις, Ζίζιτς
Έμειναν: Σέιν Λάρκιν, Ρόντριγκ Μπομπουά, Ελάιζα Μπράιαντ, Ερτέν Γκαζί, Ουίλ Κλάιμπερν, Άντε Ζίζιτς, Τιμπόρ Πλάις
Ήρθαν: Ταϊρίκ Τζόουνς (Τουρκ Τέλεκομ), Ντάριους Τόμπσον (Μπασκόνια), Τζούστους Χόλατζ (Τσεντεβίτα), Ντέρεκ Ουίλις (Βενέτσια), Ντόγκους Οζντεμίρογλου (Νταρουσάφακα), Μπουράκ Γιλντιζλί (Μπεσίκτας), Ερκάν Οσμανί (Νταρουσάφακα), Ερκάν Γιλμάζ (Τουρκ Τέλεκομ)
Έφυγαν: Βασίλιε Μίτσιτς (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Αμάθ ΕμΜπαγιέ (ΤΣΣΑ Μόσχας), Μπράιαντ Ντάνστον (Βίρτους Μπολόνια), Μπουγκραχάν Τουντσέρ (Γαλατασαράι), Κρις Σίνγκλετον (ελεύθερος), Ντόγκους Μπαλμπάι (ελεύθερος), Ετζεχάν Άρνα (Μπεσίκτας), Φουρκάν Χαλταλί (Καρσίγιακα), Ομερκάν Ιλιασόγλου (Μέγκα), Εγκεμέν Γκουβέν (Μπαχτσεσεχίρ)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
Βασική πεντάδα: Πάνγκος, Μπάρον, Σίλντς, Μίροτιτς, Πόιθρες
Έμειναν: Κέβιν Πάνγκος, Μπίλι Μπάρον, Σέιβον Σιλντς, Στέφανο Τόνουτ, Τζιανπάολο Ρίτσι, Γιοχάνς Βόιγκτμαν, Ντιβόν Χολ, Νίκολα Μέλλι, Κάιλ Χάινς
Ήρθαν: Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα), Μαόντο Λο (Άλμπα), Ισμαέλ Καμαγκατέ (Παρί), Γκιλιέλμο Καρούζο (Βαρέζε), Άλεξ Πόιθρες (Μακάμπι), Ντιέγκο Φλακαντόρι (Τρέντο), Τζιοβάνι Μπορτολάνι (Βερόνα)
Έφυγαν: Σαμπάζ Νέιπιερ (Ερυθρός Αστέρας), Λουίτζι Ντατόμε (αποσύρθηκε), Λουαού-Καμπαρό (Βιλερμπάν), Μπράντον Ντέιβις (Βαλένθια), Ντεσόν Τόμας (Μπανταλόνα), Λεονάρντο Οκέκε (Βαρέζε), Τομάσο Μπαλντάσο (Ντερτόνα), Ναζ Μήτρου-Λονγκ (Ζαλγκίρις), Νταβίντε Αλβίτι (Τρέντο), Πολ Μπιλίγκα (Τρέντο)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Βασική πεντάδα: Κρις Τζόουνς, Ρόμπερτσον, Οτζελέγιε, Κλαβέρ, Ντέιβις
Έμειναν: Κρις Τζόουνς, Μάρτιν Χέρμανσον, Τζοσέπ Πουέρτο, Βίκτορ Κλαβέρ, Λόπεζ Αροστέγκι, Χάιμε Πραντίγια, Τζάρεντ Χάρπερ, Μίλαν Χιμένεθ
Ήρθαν: Σέμι Οτζελέγιε (Βίρτους Μπολόνια), Νταμιέν Ίνγκλις (Γκραν Κανάρια), Κάσιους Ρόμπερτσον (Ομπραντόιρο), Μπουμπακαρ Τουρέ (Τόφας), Μπράντον Ντέιβις (Μιλάνο), Στέφαν Γιόβιτς (Σαραγόσα), Νέιτ
Ρέουβερς (Ρέτζιο Εμίλια)
Έφυγαν: Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς (Ζενίτ), Κάιλ Αλεξάντερ (Χάποελ Τ.Α.), Σαμ Βαν Ρόσομ (Οστάνδη), Τζέιμς Ουέμπ (Μακάμπι) Χασιέλ Ριβέρο (Μακάμπι), Κλέμεν Πρέπελιτς (ελεύθερος), Σάνον Εβανς (ελεύθερος), Τζον
Ράντεμπο (Γαλατασαράι)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
Βασική πεντάδα: Ντε Κολό, Φρανκ Τζάκσον, Καμπαρό, ΕνΝτιαγέ, Φαλ
Έμειναν: Νάντο Ντε Κολό, Νταβίντ Λάιτι, Τσάρλς Καουντί, Γιουσούφα Φαλ, Τζόφρι Λοβέρν
Ήρθαν: Τιμ Λουαού-Καμπαρό (Μιλάνο), Πάρις Λι (Παναθηναϊκός), Εντβιν Τζάκσον (Μενόρκα), Μάικ Σκοτ (Νανσί), Μπορίς Νταλό (Σολέ), Τζον Εγκμπουνού (Γκαζιαντέπ), Φρανκ Τζάκσον (Γιούτα Τζαζ, NBA), Μπαγιέ ΕνΝτιαγιέ (Μπλουά), Νοάμ Γιακόφ (Χάποελ Ιερουσαλήμ)
Έφυγαν: Αμινέ Νουά (Χάποελ Χολόν), Ιβ Πονς (Χιρόνα), Ζακαρί Ρισασέ (Μπουρζ), Τζόνα Μάθιους (Μπεσίκτας), Ρετίν Ομπασοχάν (Ντερτόνα), Αντουάν Ντιό (Ροάν), Άλεξ Τάιους (Ρούνα), Ντι Μποστ (Μετροπολιτάν)

<Β>ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Βασική πεντάδα: Xάκετ, Τζαλίν Σμιθ, Ντόμπριτς, Σενγκέλια, Ντάνστον
Έμειναν: Ντάνιελ Χάκετ, Αλεσάντρο Παγιόλα, Μάρκο Μπελινέλι, Τόκο Σενγκέλια, Ίφε Λούντμπεργκ, Αϊζέια Κορντινιέ, Λίο Μέναλο, Αούντου Αμπάς, Τζόρνταν Μίκι
Ήρθαν: Μπράιαντ Ντάνστον (Εφές), Ντεβόντε Κέικοκ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τζεϊλίν Σμιθ (Άλμπα), Ακίλε Πολονάρα (Ζαλγκίρις), Όγκνιεν Ντόμπριτς (Ερυθρός Αστέρας), Μπρούνο Μασκόλο (Μπρίντιζι)
Έφυγαν: Μίλος Τεόντοσιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μαμ Ζαϊτέ (Μονακό), Σέμι Οτζελέγιε (Βαλένθια), Νίκο Μάνιον (Μπασκόνια),  Ισμαέλ Μπακό (Ούνιξ Καζάν), Γκόρα Καμαρά (Τρεβίζο), Κάιλ Ουίμς (Ντερτόνα)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Βασική πεντάδα: Νέιπιερ, Νέντοβιτς, Γκιεντράιτις, Μίτροβιτς, Τόμπι
Έμειναν: Νεμάνια Νέντοβιτς, Μπράνκο Λάζιτς, Αλέκσα Ουσκοκόβιτς, Φίλιπ Ραντάκοβιτς, Λουκά Μίτροβιτς, Νταλίμπορ Ίλιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς
Ήρθαν: Ρόκας Γκιεντράιτις (Μπασκόνια), Τζοέλ Μπολομπόι (Ολυμπιακός), Μάικ Τόμπι (Μπαρτσελόνα), Μίλος Τεόντοσιτς (Βίρτους Μπολόνια), Άνταμ Χάνγκα (Ρεάλ), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Σικάγο Μπουλς),  Σαμπάζ Νέιπιερ (Μιλάνο), Γιάγκο Ντο Σάντος (Ουλμ), Ντέγιαν Νταβίντοβατς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρ)
Έφυγαν: Λούκα Βιλντόσα (Παναθηναϊκός), Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ), Φιλίπ Πετρούσεφ (Σίξερς),  Όγκνιεν Ντόμπριτς (Βίρτους Μπολόνια), Τζον Χόλαντ (Χαποέλ Τελ Αβίβ),  Χασάν Μάρτιν (Ιαπωνία), Μπεν Μπέντιλ (Ιαπωνία), Νίκολα Ιβάνοβιτς (Ρούνα, Ρωσία), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Μαρούσι), Στέφαν Μάρκοβιτς

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ
Βασική πεντάδα: Έβανς, Ντίμσα, Ουλανόβας, Σμιτς, Χέιζ
Έμειναν: Κίναν Έβανς, Λούκας Λεκαβίτσιους, Ντοβίντας Γκιεντράιτις, Τόμας Ντίμσα, Εντγκάρας Ουλανόβας, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Ρόλαντ Σμιτς, Λαουρίνας Μπιρούτις, Κεβάριους Χέιζ
Ήρθαν: Μπράντι Μάνεκ (Τόφας), Ναζ Μήτρου-Λονγκ (Μιλάνο), Ντανιέλους Λαβρινοβίτσιους (Κενταϊνιάι)
Έφυγαν: Aκίλε Πολονάρα (Βίρτους Μπολόνια), Λιουτάουρας Λελεβίτσιους (Λιετκαμπέλις),Τάιλερ Κάβανο (Μπαχτσεσεχίρ), Αϊζέια Τέιλορ (Κίνα), Καρολίς Λουκοσιούνας (ελεύθερος), Μοτέγιους Κρίβας (Αριζόνα,
NCAA), Ίγκνας Μπραζντέικις (Ολυμπιακός)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Βασική πεντάδα: Μπλατ, Μπράουν, Κλίβελαντ, Κόλσον, Νίμπο.
Έμειναν: Λορέντζο Μπράουν, Μπόνζι Κόλσον, Ουέιντ Μπάλντγουιν, Ράφαελ Μένκο, Τζέικ Κοέν, Τζος Νίμπο, Ρομάν Σόρκιν, Τζον ΝτιΜπαρτολομέο
Ήρθαν: Ταμίρ Μπλατ (Άλμπα Βερολίνου), Αντόνιους Κλίβελαντ (Αδελαΐδα 36ers), Τζέιμς Ουέμπ (Βαλένθια), Χασιέλ Ριβέρο (Βαλένθια)
Έφυγαν: Νταρούν Χίλιαρντ (Καρσίγιακα), Τζέιλεν Άνταμς (Τουρκ Τέλεκομ), Όστιν Χόλινς (ελεύθερος), Άλεξ Πόιθρες (Μιλάνο), Τζάρελ Μάρτιν (Γαλατασαράι), Γίβτας Ζιβ (Γρανάδα)

ΜΟΝΑΚΟ
Βασική πεντάδα: Τζέιμς, Οκόμπο, Ντιαλό, Μπράουν, Μοτεγιούνας
Έμειναν: Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο, Τζόρνταν Λόιντ, Μάθιου Στράζελ, Γιακούμπα Ουατάρα, Άλφα Ντιάλο, Τζέιρον Μπλόσομγκέιμ, Ντονάτας Μοτιεγιούνας, Ντόντα Χολ, Τζον Μπράουν
Ήρθαν: Κέμπα Ουόκερ (Ντάλας Μάβερικς), Τέρι Τάρπεϊ (ΛεΜαν), Πετρ Κορνελί (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαμ Ζαϊτέ (Βίρτους Μπολόνια)
Έφυγαν: Τσίμα Μονέκε (Μπασκόνια), Γιαν Μακουντού (Μπουντούτσνοστ)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Βασική πεντάδα: Έντουαρντς, Ουάιλερ-Μπαμπ, Ομπστ, Λούτσιτς, Γκιλέσπι
Έμειναν: Νικ Ουάιλερ Μπαμπ, Αντρέας Ομπστ, Ισακ Μπόνγκα, Βλαντιμιρ Λούτσιτς, Ελάιας Χάρις, Ντίνο Ράντονσιτς, Νίκλας Ουίμπεργκ, Ντάνκο Μπράνκοβιτς, Φρέντι Γκιλέσπι
Ήρθαν: Κάρσεν Έντουαρντς (Φενέρμπαχτσε), Σίλβεν Φρανσίσκο (Περιστέρι), Λεάντρο Μπολμάρο (Τενερίφη), Ντέβιν Μπούκερ (Φενέρμπαχτσε), Σερζ Ιμπάκα (Μπακς), Ντίνο Ράντοντσιτς (Σαραγόσα)
Έφυγαν: Κάσιους Ουίνστον (Τόφας), Όγκνιεν Γιάραμαζ (Παρτίζαν), Ζαν Μαρκ Σισκό (αποσυρθηκε), Ζίλαν Τσίταμ (Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς), Κόρι Ουόλντεν (Γαλατασαράι), Πολ Ζίπσερ (Ακαντέμικς), Ματέι Ρουντάν (Μπρέογκαν), Ντι Τζέι Σίλεϊ (Κλουζ), Ογκουστίν Ρούμπιτ (ελεύθερος), Οθέλο Χάντερ (αποσύρθηκε)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Βασική πεντάδα: Σατοράνσκι, Λαπροβίτολα, Αμπρίνες, Πάρκερ, Ερνανγκόμεθ
Έμειναν: Τόμας Σατοράνσκι, Νίκολας Λαπροβίτολα, Άλεξ Αμπρίνες, Οριόλ Παουλί,  Όσκαρ ντα Σίλβα, Νίκολα Κάλινιτς, Τζέιμς Νάτζι, Γιαν Βέσελι, Ρόκας Γιοκουμπάιτις
Ήρθαν: Ουίλι Ερνανγκόμεθ (Πέλικανς, ΝΒΑ), Τζαμπάρι Πάρκερ, Ντάριο Μπριθουέλα (Μάλαγα) Τζοέλ Πάρα (Μπανταλόνα)
Έφυγαν: Νίκολα Μίροτιτς (Μιλάνο), Σερτάκ Σανλί (Φενέρμπαχτσε), Κάιλ Κούριτς (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Μάικ Τόμπι (Ερυθρός Αστέρας), Σέρχι Μαρτίνεθ (Τζιρόνα)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
Βασική πεντάδα: Χαουάρντ, Μαρίνκοβιτς, Σεντεκέρσκις, Κοστέλο, Κότσαρ
Έμειναν: Μαρκους Χάουαρντ, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Σαντέρ Ραϊέστε, Μάθιου Κοστέλο, Τάντας Σεντεκέρσκις, Μάικ Κότσαρ, Όντρει Χάνζλικ, Ντάνι Ντίεθ
Ήρθαν: Τσίμα Μονέκε (Μονακό), Νίκο Μάνιον (Βίρτους Μπολόνια),  Νίκος Ρογκαβόπουλος (Μερκεζεφέντι), Καλίφα Ντιόπ (Γκραν Κανάρια), Μίλερ-ΜακΙντάιρ (Γκαζιάντεπ)
Έφυγαν: Ρόκας Γκιεντράιτις (Ερυθρός Αστέρας), Ντάριους Τόμπσον (Εφές), Άρτους Κούρουκς (Προμηθέας), Στιβ Ενόχ (Τουρκ Τέλεκομ), Ντάλτον Χομς (ελεύθερος), Πιερία Χένρι (ελεύθερος), Μαξ Χεϊντέγκερ (ελεύθερος)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
Βασική πεντάδα: Πάντερ, Αβράμοβιτς, Νάναλι, Λεντέι, Σμάιλαγκιτς
Έμειναν: Κέβιν Πάντερ, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Τζέιμς Νάναλι, Ζακ Λεντέι, Ντανίλο Άντζουσιτς, Άλεν Σμάιλαγκιτς, Τρίσταν Βούκσεβιτς, Μπάλσα Κοπρίβιτσα, Ούρος Τριφούνοβιτς
Ήρθαν: Φρανκ Καμίνσκι (Χιούστον Ρόκετς), Πι Τζέι Ντοζίερ (Σακραμέντο Κινγκς) Ματέους Πονίτκα (Παναθηναϊκός), Όγκνιεν Γιάραμαζ (Μπάγερν Μονάχου)
Έφυγαν: Ντάντε Έξουμ (Ντάλας Μάβερικς), Ματίας Λεσόρ (Παναθηναϊκός) Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Γιαμ Μάνταρ (Φενέρμπαχτσε)

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Βασική πεντάδα: Καμπάτσο, Μούσα, Χεζόνια, Γιαμπουσέλε, Ταβάρες
Έμειναν: Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Κάρλος Αλοθέν, Ντζάναν Μούσα, Σέρχιο Γιουλ, Φαμπιέν Κοζέρ, Μάριο Χεζόνια, Ρούντι Φερνάντεθ, Αλμπέρτο Αμπάλδε, Έντι Ταβάρες, Βενσάν Πουαριέ, Έλι ΕνΝτιαγέ, Γκερσόν Γιαμπουσελέ, Γκάμπριελ Ντεκ, Ισμαϊλα Ντιανιέ
Ήρθαν: Φακούντο Καμπάτσο (Ερυθρός Αστέρας)
Έφυγαν: Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (Ολυμπιακός), Άνταμ Χάνγκα (Ερυθρός Αστέρας), Πετρ Κορνελί (Μονακό), Άντονι Ράντολφ (ελεύθερος), Ματέο Σπανιόλο (Άλμπα)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Βασική πεντάδα: Καλάθης, Ουίλμπεκιν, Πιέρ, Χέιζ, Μότλει
Έμειναν: Νικ Καλάθης, Σκότι Ουίλμπεκιν, Μέλιχ Μαχμούτογλου, Ντεσόν Πιερ, Μετεκάν Μπιρσέν, Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, Τάιλερ Ντόρσει, Μάρκο Γκούντουριτς, Τζόναθαν Μότλει, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς
Ήρθαν: Νέιτ Σέστινα (Τουρκ Τέλεκομ), Σερτάκ Σανλί (Μπαρτσελόνα), Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός), Γιαμ Μάνταρ (Παρτίζαν), Γιγκίτ Μέστογλου (Λα Ρόντα), Ραούλ Νέτο (Καβαλίερς)
Έφυγαν: Κάρσεν Έντουαρντς (Μπάγερν), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Ερυθρός Αστέρας), Τόνι Τζεκιρί (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Κώστας Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Ντέβιν Μπούκερ (Μπάγερν), Ιζμέτ Ακπινάρ (Γαλατασαράι), Σαμέτ
Τζεγίκ (Γαλατασαράι)

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) σας παρουσιάζει τις 18 ομάδες που παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης της Euroleague 2023-24 και τους αριθμούς της διοργάνωσης:

   ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ EUROLEAGUE

   Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ισπανία) με 11
(1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995, 2015, 2018, 2023)

Ακολουθούν: ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 8, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6, ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 6, ΒΑΡΕΖΕ 5, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3

Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ (14 τίτλους)
(11 Ρεάλ Μαδρίτης, 2 Μπαρτσελόνα, 1 Μπανταλόνα)

3η ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 9
6 Παναθηναϊκός: 1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011
3 Ολυμπιακός: 1997, 2012, 2013

Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ρωσία)
19 συμμετοχές σε φάιναλ φορ

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΜΕ 9 ΤΙΤΛΟΥΣ
(1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011, 2017)

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ: 2 τίτλους Euroleague (2016, 2019)
* ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: 1 τίτλο Euroeague (2013)

Το πρόγραμμα της Euroleague (2023-24) έχει ως εξής:

EUROLEAGUE 2023-24

 

1η Aγωνιστική (5-6/10/2023)
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αναντολού Έφες (Τουρκία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός                                      21:15
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Μονακό (Μονακό)

2η Αγωνιστική (12-13/10/2023)

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Παναθηναϊκός-Μπάγερν (Γερμανία)                              21:15
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου
Μονακό (Μονακό)-Βίρτους (Ιταλία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)                             21:15
Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

3η Αγωνιστική (17-18/10/2023)
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παναθηναϊκός                          20:15
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ολυμπιακός                            21:45

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μονακό (Μονακό)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βαλένθια (Ισπανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

4η Αγωνιστική (19-20/10/2023)
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Ολυμπιακός-Παρτιζάν (Σερβία)                                  21:15
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου
Μονακό (Μονακό)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)              21:15
Βίρτους (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερμανία)

5η Αγωνιστική (26-27/10/2023)
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου
Μονακό (Μονακό)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία)                           21:15
Παρτιζάν (Σερβία)-Ερυθρός Αστέας (Σερβία)                     21:30
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Βίρτους (Ιταλία)
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια (Ισπανία)                              21:15
Μπάγερν (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

6η Αγωνιστική (2-3/11/2023)
Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ολυμπιακός                             19:45
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μονακό (Μονακό)

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου
Βίρτους (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός                            21:30

7η Αγωνιστική (9-10/11/2023)
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάγερν (Γερμανία)
Ολυμπιακός-Μπασκόνια (Ισπανία)                               21:15
Παρτιζάν (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βίρτους (Ιταλία)

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου
Μονακό (Μονακό)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Παναθηναϊκός                       21:00
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

8η Αγωνιστική (14-15/11/2023)
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου
Μονακό (Μονακό)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ολυμπιακός                           21:05
Βίρτους (Ιταλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)                     21:15
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

9η Αγωνιστική (16-17/11/2023)
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)                            21:15
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μονακό (Μονακό)

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Παναθηναϊκός-Βίρτους (Ιταλία)                                   21:15
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

10η Αγωνιστική (23-24/11/2023)
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Παναθηναϊκός-Βαλένθια (Ισπανία)                                  21:15
Βίρτους (Ιταλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)                         21:15
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μονακό (Μονακό)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

11η Αγωνιστική (30/11-1/12/2023)
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μονακό (Μονακό)-Ολυμπιακός                                        20:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Βίρτους (Ιταλία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Παναθηναϊκός                                    21:45

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

12η Αγωνιστική (5-6/12/2023)
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Παναθηναϊκός                             19:30
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)                                21:15
Παρτιζάν (Σερβία)-Μονακό (Μονακό)
Μπάγερν (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Βίρτους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

13η Αγωνιστική (7-8/12/2023)
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)                               21:15
Παρτιζάν (Σερβία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μονακό (Μονακό)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)                              21:15
Βίρτους (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

14η Αγωνιστική (14-15/12/2023)
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Παναθηναϊκός                                     21:00
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βίρτους (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερμανία)

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μονακό (Μονακό)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Ολυμπιακός-Βαλένθια (Ισπανία)                                        21:15
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

15η Αγωνιστική (19-20/12/2023)
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Άλμπα Βερολίνου-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Ολυμπιακός                                         21:30
Βαλένθια (Ισπανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μονακό (Μονακό)-Παναθηναϊκός                                        19:45
Μπάγερν (Γερμανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

16η Αγωνιστική (21-22/12/2023)
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Βίρτους (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ολυμπιακός                                         20:45
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Μονακό (Μονακό)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Παναθηναϊκός                                   21:45

17η Αγωνιστική (28-29/12/2023)
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)                                 21:15
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου
Μονακό (Μονακό)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ολυμπιακός                                 21:00
Παρτιζάν (Σερβία)-Βίρτους (Ιταλία)

18η Αγωνιστική (2-3/1/2024)

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μονακό (Μονακό)
Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)                                      21:15
Παρτιζάν (Σερβία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου
Βίρτους (Ιταλία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Παναθηναϊκός                                       21:30
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

19η Αγωνιστική (4-5/1/2024)
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Ολυμπιακός-Μονακό (Μονακό)                                            21:15

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Βίρτους (Ιταλία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Παναθηναϊός                                        21:30
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

20ή Αγωνιστική (9-10/1/2024)
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Μονακό (Μονακό)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Παναθηναϊκός-Αναντολού Εφές (Τουρκία)                                  21:15
Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ερυθρός Σταυρός (Σερβία)

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βίρτους (Ιταλία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός                                       21:30

21η Αγωνιστική (11-12/1/2024)
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Παναθηναϊκός-Μονακό (Μονακό)                                           21:15
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Σταυρός (Σερβία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Βίρτους (Ιταλία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ολυμπιακός                                         21:30
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας

22η Αγωνιστική (18-19/1/2024)
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπάγερ (Γερμανία)
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)                                    21:15
Βίρτους (Ιταλία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μονακό (Μονακό)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Παναθηναϊκός-Παρτιζάν (Σερβία)                                          21:15
Βαλένθια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

23η Αγωνιστική (25-26/1/2023)
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Βίρτους (Ιταλία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός                                  21:05
Μπάγερν (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ολυμπιακός                                      21:45

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μονακό (Μονακό)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

24η Αγωνιστική (30-31/1/2024)
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)                                    21:15
Μπάγερν (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μονακό (Μονακό)-Παρτιζάν (Σερβία)
Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)                                      21:15
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βίρτους (Ιταλία)

25η Αγωνιστική (1-2/2/2024)
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
μπασκόνια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπάγερν (Γερμανία)-Ολυμπιακός                                            21:30
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Παναθηναϊκός                               20:00
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Μονακό (Μονακό)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

26η Αγωνιστική (8-9/2/2024)
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Ολυμπιακός                                             21:30
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)                                       21:15
Βίρτους (Ιταλία)-Μονακό (Μονακό)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

27η Αγωνιστική (29/2-1/3/2024)
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Βίρτους (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παναθηναϊκός                                      21:45

Παρασκευή, 1 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ολυμπιακός                                  20:00
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μονακό (Μονακό)

28η Αγωνιστική (7-8/3/2024)
Πέμπτη, 7 Μαρτίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Μονακό (Μονακό)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ολυμπιακός-Βίρτους (Ιταλία)                                               21:45
Βαλένθια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Παρασκευή, 8 Μαρτίου
Παναθηναϊκός-Βιλερμπάν (Γαλλία)                                           21:15
Μπασκόνια (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Παρτιζάν (Σερβία)

29η Αγωνιστική (14-15/3/2024)
Πέμπτη, 14 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μονακό (Μονακό)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός                                                    21:15
Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

Παρασκευή, 15 Μαρτίου
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

30η Αγωνιστική (19-20/3/2024)
Τρίτη, 19 Μαρτίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός                                         19:30
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Βίρτους (Ιταλία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Τετάρτη, 20 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μονακό (Μονακό)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Παναθηναϊκός                                       21:00
Βαλένθια (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερμανία)

31η Αγωνιστική (21-22/3/2024)

Πέμπτη, 21 Μαρτίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ολυμπιακός-Βιλερμπάν (Γαλλία)                                                21:15
Παρτιζάν (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Παρασκευή, 22 Μαρτίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βίρτους (Ιταλία)
Μονακό (Μονακό)-Βαλένθια (Ισπανία)
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)                                           21:15
Μπάγερν (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

32η Αγωνιστική (28-29/3/2024)

Πέμπτη, 28 Μαρτίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μονακό (Μονακό)
Μπάγερν (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Ολυμπιακός                                                 21:30
Βαλένθια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Παρασκευή, 29 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Παναθηναϊκός                                                21:30
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

33η Αγωνιστική (4-5/4/2024)

Πέμπτη, 4 Απριλίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ολυμπιακός                                          20:00
Μονακό (Μονακό)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Παρασκευή, 5 Απριλίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Παναθηναϊκός                                              21:30
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Βίρτους (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

34η Αγωνιστική (11-12/4/2024)
Πέμπτη, 11 Απριλίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μονακό (Μονακό)-Μπάγερν (Γερμανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Παρασκευή, 12 Απριλίου
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)                                             21:15
Παρτιζάν (Σερβία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

 

Οι ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ:
===============

   1958: ΑSK ΡΙΓΑ

   1959: ASK ΡΙΓΑ

   1960: ASK ΡΙΓΑ

   1961: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1962: ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ

   1963: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1964: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1965: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1966: ΣΙΜΕΝΤΑΛ ΜΙΛΑΝΟ

   1967: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1968: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1969: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1970: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1971: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1972: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1973: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1974: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1975: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1976: ΜΟΜΠΙΛΤΖΙΡΤΖΙ ΒΑΡΕΖΕ

   1977: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   1978: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1979: ΜΠΟΣΝΑ ΣΑΡΑΓΕΒΟ

   1980: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1981: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   1982: ΣΚΟΥΙΜΠ ΚΑΝΤΟΥ

   1983: ΦΟΡΝΤ ΚΑΝΤΟΥ

   1984: ΜΠΑΝΚΟΡΟΜΑ

   1985: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

   1986: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

   1987: ΤΡΕΪΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ

   1988: ΤΡΕΪΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ

   1989: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ

   1990: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΠΛΙΤ

   1991: ΠΟΠ 84

   1992: ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

   1993: ΛΙΜΟΖ

   1994: ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

   1995: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1996: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   1997: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

   1998: ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

   1999: ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

   2000: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2001: ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

   2001: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σουπρολίγκα)

   2002: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2003: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

   2004: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   2005: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   2006: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2007: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2008: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2009: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2010: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

   2011: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2012: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

   2013: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

   2014: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   2015: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   2016: TΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2017: ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

   2018: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   2019: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2020:     - 

   2021: ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

   2022: ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

   2023: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

* Τη σεζόν 2019-20 η Euroleague δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy