Τα έβαλε με το VAR παρόλο που ευνοήθηκε η ομάδα του

Ο προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, δήλωσε ότι δεν είναι λάτρης του βίντεο βοηθού διαιτητή (VAR) καθώς το σύστημα περιπλέκει τα πράγματα, παρότι η ομάδα του ωφελήθηκε από ένα λάθος των διαιτητών στο χθεσινό ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα διαιτητών Professional Game Match Officials Ltd παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος απόφαση να ακυρωθεί το γκολ του εξτρέμ της Λίβερπουλ Λουίς Ντίαζ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, στην εντός έδρας νίκη της Τότεναμ με 2-1, μιλώντας για ανθρώπινο λάθος.

«Νομίζω ότι έχω καταγράψει ότι δεν ήμουν ποτέ πραγματικά θαυμαστής του από τότε που κυκλοφόρησε», είπε στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι ο Ποστέκογλου.

«Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή νομίζω ότι περιπλέκει τομείς του παιχνιδιού που πίστευα ότι ήταν αρκετά ξεκάθαροι στο παρελθόν, αλλά μπορώ να δω ταυτόχρονα γιατί ήταν αναπόφευκτο να μπει η τεχνολογία. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

«Το παιχνίδι είναι γεμάτο με ιστορικές διαιτητικές αποφάσεις που δεν ήταν σωστές, αλλά όλοι αποδεχθήκαμε ότι ήταν μέρος του παιχνιδιού γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους», είπε ακόμα ο ομογενής τεχνικός.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το VAR θα είναι χωρίς λάθη. Είναι θέμα ερμηνείας και εξακολουθούν να το χειρίζονται ανθρώπινα όντα. Όταν βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη σε κάτι, θα αποτύχει πάντα, οπότε αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το VAR κάποια στιγμή θα είναι τέλειο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ».

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε μετά από ένα αυτογκόλ του Μάτιπ, αφού τελείωσε τον αγώνα της στο Λονδίνο με εννέα παίκτες, μετά τις αποβολές του μέσου Κέρτις Τζόουνς και του επιθετικού Ντιόγκο Ζότα.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, η ομάδα του οποίου έχασε για τελευταία φορά από την Τότεναμ το 2017, είπε ότι η απόφαση του VAR να ακυρώσει το γκολ του Ντίαζ άλλαξε τη δυναμική του αγώνα.

Το αποτέλεσμα ανέβασε τους «Πετεινούς» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Premier League, έναν βαθμό μακριά από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Λίβερπουλ βρίσκεται έναν ακόμη βαθμό πίσω και στην τέταρτη θέση, μετά από επτά αγώνες.

«Ποιον βοηθάει αυτό τώρα;», αναρωτήθηκε ο Κλοπ όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση των διαιτητών. «Δεν θα πάρουμε βαθμούς γι΄ αυτό, οπότε δεν βοηθάει. Κανείς δεν περιμένει 100% σωστές αποφάσεις εντός γηπέδου, αλλά νομίζω ότι όλοι σκεφτήκαμε όταν μπήκε το VAR, ότι μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy