Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Κοιλάνι-Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις δύο μετά το μεσημέρι χθες Πέμπτη (14/9), ανατολικά της κοινότητας Κοιλανίου, στην επαρχία Λεμεσού, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.
Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εμπρησμό βλέπει ο κοινοτάρχης

Την ίδια ώρα, ο κοινοτάρχης Κοιλανίου, Κυριάκος Κυριάκου, έκανε λόγο για εμπρησμό, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, που έσπευσε χθες στην περιοχή, διεμήνυσε ότι έρχονται αλλαγές  ώστε «να μην μείνει ατιμώρητος οποιοσδήποτε βάζει φωτιά».

Η φωτιά κατέκαψε περίπου ενάμισι τετραγωνικό χιλιόμετρο από αμπέλια, άγρια βλάστηση και δέντρα, ενώ κίνδυνο διέτρεξε οδηγός δασοπυροσβέστης, όταν πυροσβεστικό όχημα ανατράπηκε και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Δυο άλλοι δασοπυροσβέστες, που την ώρα εκείνη επιχειρούσαν επί του εδάφους, δεν έπαθαν οτιδήποτε.

Καλά στην υγεία του ο τραυματίας δασοπυροσβέστης

Ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τον τραυματία δασοπυροσβέστη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και όπως δήλωσε αργότερα στο συντονιστικό κέντρο, όπου μετέβη, ο δασοπυροσβέστης «έχει μώλωπες, έχει χτυπήματα αλλά είναι καλά στην υγεία του».

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, όπως εκτιμά ο κοινοτάρχης Κοιλανίου,  ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε πως «μας στεναχωρούν αυτά που βλέπουμε και αναμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας».

Ερωτηθείς αν κινδύνεψε το δάσος Τροόδους, είπε πως αυτό θα γινόταν αν η φωτιά συνέχιζε την πορεία της.

Εξάλλου, απαντώντας για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της κατάστασης με τις πυρκαγιές, δήλωσε πως «πολύ σύντομα οι αλλαγές έρχονται. Είναι πάρα πολύ σοβαρές οι προτάσεις τουλάχιστον, αλλά και οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θέλω να πιστεύω, έτσι ώστε να μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος οποιοσδήποτε βάζει φωτιά ή είναι εμπρηστής».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy