Η FIFA επέκτεινε διεθνώς τις ποινές για “στημένους αγώνες” στην Βραζιλία

Η FIFA ανακοίνωσε ότι επεκτείνει σε διεθνές επίπεδο, τις κυρώσεις που επέβαλε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) σε 11 παίκτες, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλο «στημένων αγώνων» στην Βραζιλία.

«Η FIFA επιβεβαιώνει την επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε 11 παίκτες από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), μετά από χειραγώγηση αγώνων στη Βραζιλία», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Τα μέτρα που επεβλήθησαν σ’ αυτούς τους 11 ποδοσφαιριστές, κυμαίνονται από αποκλεισμό 360 ημερών έως ισόβιο αποκλεισμό για τρεις εξ’ αυτών.

Το σκάνδαλο ήλθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη άνοιξη, μετά από σχετικές καταγγελίες τον Νοέμβριο του 2022 από τον πρόεδρο μιας ομάδας δεύτερης κατηγορίας.

Αυτοί οι αγώνες, με πληρωμές χρημάτων σε παίκτες προκειμένου να δεχθούν κίτρινη κάρτα, να αποβληθούν ή να προκαλέσουν κυρώσεις, χρησιμοποιήθηκαν για την εξασφάλιση σημαντικών κερδών στις ιστοσελίδες στοιχημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εισαγγελία της πολιτείας Γκοϊας.

Τουλάχιστον ένας παίκτης που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, ο αμυντικός της Σάντος, Εντουάρντο Μπάουερμαν, του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε στα τέλη Ιουνίου από την ομάδα του, τέθηκε σε αναστολή από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για περίοδο 360 ημερών από τις 16 Μαΐου, όπως διευκρινίζεται η FIFA.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy