Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Πότε τίθεται σε ισχύ

Πορτοκάλι προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά, τις βόρειες περιοχές και το ανατολικό μισό του νησιού.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί από 55 μέχρι 70 χιλιοστά την ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα καταστεί σύντομα μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αρχικά πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Σταδιακά όμως, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, σε βόρειες περιοχές και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα στα προσήνεμα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και τοπικά αναμένεται να σημειωθούν βροχές, ενώ κυρίως σε δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και ενδεχομένως να σημειωθούν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές, ενώ αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy