Μεγάλη αγωνία για τους 6 αγνοούμενους σε Βόλο, Πήλιο και Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Aπεγκλωβισμός 68 ατόμων στο Πήλιο

H σωρός ενός 77χρονου εντοπίστηκε χθες, Σάββατο, από το λιμενικό σώμα στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια, η οποία ανήκει σε έναν από τους αγνοούμενους της κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία και αγνοείτο στην παραλία Πάλτση ανατολικά του Πηλίου.

Πλέον, ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 11 και των αγνοουμένων από την κακοκαιρία Daniel ανέρχονται στους 6 σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

1. Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
2. Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
3. Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας ανάμεσα στους οικισμούς ‘Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.
4. Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Εν τω μεταξύ, για 5η ημέρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Συνολικά 3.443 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως χθες, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου τις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. .

Επίσης, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι σήμερα Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 767 διασώσεις από εναέρια μέσα που διέθεσε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελβετία μέσω διμερών συμφωνιών, το ΛΣ-ΕΛΤΑΚ, η ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ιδιωτικό ελικόπτερο που έχει διαθέσει η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τελευταίο φως μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, ενώ τα επίγεια μέσα συνεχίζουν τις ίδιες ενέργειες, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από περιοχές του Πηλίου, πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού. Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή συνέδραμαν συνολικά ένα πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης, δύο περιπολικά, ένα ρυμουλκό και ένα τουριστικό επιβατηγό σκάφος. Έντεκα άτομα απεγκλωβίστηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Χοντρή Άμμος, επτά άτομα από την περιοχή Χόρτο, έξι από την περιοχή Μηλίνα, είκοσι τέσσερα σε Χορευτό και Ελίτσα και είκοσι από την περιοχή Πλατανιά.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν εξήντα οκτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βόλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, όλοι καλά στην υγεία τους.

 

Πηγή: skai.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy