Με τη δύναμη της Τούμπας για την πρόκριση επί της Χάιντουκ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Χάιντουκ Σπλιτ στην Τούμπα (20:30) με στόχο την πρόκριση στα playoffs του Europa Conference League και να κάνει ένα ακόμη βήμα για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Στην «καυτή» Τούμπα κι έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία στο Σπλιτ, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση επί της Χάιντουκ (Πέμπτη 10/8, 20:30), ευελπιστώντας να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα Play Off του UEFA Europa Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να φύγει με το 0-0 από το «Πόλιουντ», έχοντας και την τύχη με το μέρος της, μιας και οι Κροάτες είδαν σε δυο περιπτώσεις την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του Ντόμινικ Κοτάρσκι. Στα συν για τους «ασπρόμαυρους», το ότι κέρδισαν πολύτιμο χρόνο χωρίς να χαθεί ο στόχος της Ευρώπης, προκειμένου να προσαρμοστούν ακόμη περισσότερο οι Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ και Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του, πλην φυσικά των Ζόαν Σάστρε και Λευτέρη Λύρατζη που δε δηλώθηκαν στη λίστα της UEFA, αλλά και του Ντάγκλας Αουγκούστο που παραχωρήθηκε στη Ναντ. Προβληματίζεται για το αν θα ξεκινήσει βασικούς τους Στέφαν Σβαμπ και Κάλεντ Νάρεϊ, με τον Αυστριακό να έρχεται από τραυματισμό και τον Γερμανό να μην αποδίδει τα αναμενόμενα στο πρώτο ματς. Αμφότεροι, πάντως, θα πάρουν σίγουρα χρόνο συμμετοχής.

Από την άλλη, ο Ιβάν Λέκο θα παρατάξει την ομάδα του με ανεβασμένη ψυχολογία, μιας και για την 4η αγωνιστική της HNL, η Χάιντουκ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Σλάβεν Μπελούπο στο «Πόλιουντ». Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκο Λιβάγια που, ναι μεν αστόχησε σε πέναλτι, στη συνέχεια ωστόσο σημείωσε δυο γκολ – το άλλο ο Λέον Νταγιάκου. Κάπως έτσι, η Χάιντουκ έκανε το 3/3 στο εγχώριο πρωτάθλημα αν και νωρίτερα απώλεσε το Σούπερ Καπ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την πρωταθλήτρια Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Διαιτητής της αναμέτρησης στην Τούμπα θα είναι ο Γερμανός Σάσα Στέγκεμαν. Υπενθυμίζεται ότι όποια από τις δυο ομάδες πάρει την πρόκριση για τα Play Off της διοργάνωσης, θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Χαρτς (Σκωτία) – Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), με τους Νορβηγούς να έχουν κερδίσει με 2-1 στο Τρόντχαϊμ.

Οι  πιθανές ενδεκάδες:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μούφι, Σάρλια, Φέρο, Μέλνιακ, Πούκστας, Κροβίνοβιτς, Σαχίτι, Οντζίτζα-Οφόε, Μλάκαρ, Λιβάγια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy