Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος – Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν

Παρατεταμένος φαίνεται να είναι ο καύσωνας που πλήττει την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, μιας και η Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβη στην έκδοση νέων προειδοποιήσεων.

Κίτρινη προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τις 18:00 απόγευμα της Τετάρτης. H ελάχιστη θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από 24 βαθμούς Κελσίου κατά τη χθεσινή νύχτα, ενώ σήμερα στο εσωτερικό η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας αναφέρει πως η ελάχιστη θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου. Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, μέχρι και την Πέμπτη, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά ωστόσο το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά, αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί ωστόσο μέχρι το απόγευμα, λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Στα δυτικά και στα βόρεια, η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα, κυρίως στα παράλια, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, κυρίως σε νοτιοανατολικές και ανατολικές περιοχές, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy