Πορτοκαλί προειδοποίηση σήμερα 14/8 για καύσωνα – Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία

Με νέα ανακοίνωση το Τμήμα Μετεωρολογίας προειδοποίησε για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, για το βράδυ της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση, ενώ μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας θα ισχύει πορτοκαλί προειδοποίηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ 11:00 – 18:00 της Δευτέρας θα ισχύει πορτοκαλί προειδοποίηση και η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 44 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη μέχρι και την Τετάρτη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα ενδέχεται να είναι αυξημένες.

Ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να κυμανθεί ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy