Απαγόρευση παρουσίας οπαδών του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία από τη γαλλική κυβέρνηση

Και η γαλλική κυβέρνηση, μετά την UEFA απαγόρευσε τη μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία, τρεις ημέρες πριν από τον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στον γ΄ προκριματικό όμιλο του Champions League, στο «Βελοντρόμ». Μάλιστα τη συγκεκριμένη απόφαση εξέδωσε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας και εν συνεχεία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

«Η ατομική ή συλλογική μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, οποιουδήποτε προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι ή συμπεριφέρεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού, απαγορεύεται μεταξύ των γαλλικών οδικών δικτύων, σιδηροδρόμων, λιμανιών και σημείων συνόρων αεροδρομίου, αφενός, και της κοινότητας της Μασσαλίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας. «Υπάρχει πραγματικό και σοβαρό ρίσκο συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού συνήθως αποτελούν πηγή διατάραξης της δημόσιας τάξης, εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων φιλάθλων αυτής της ομάδας. Τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν και από ορισμένους φιλάθλους της Μαρσέιγ, που συχνά γίνονται βίαιοι,» καταλήγει το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy