Φωτιά στην Άλασσα: Ξανά στη μάχη τα πτητικά μέσα

Έφτασε βοήθεια από Ιορδανία

Επανήρχισαν το πρωί του Σαββάτου οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην επαρχία Λεμεσού. Οι μάχες με τις φλόγες στην περιοχή και συγκεκριμένα μεταξύ των κοινοτήτων Απεσιάς, Κορφής και Παραμύθας, ήταν ολονύχτιες.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλο το βράδυ για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Βίντεο από τις επιχειρήσεις τα ξημερώματα στην Κορφή:

https://fb.watch/mdF4TzAixD/

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, τα οποία άρχισαν ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας. Τις δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδράμουν και ελικόπτερα που έχουν φτάσει από την Ιορδανία.

Από την επέλαση της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε χθες λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι και απείλησε δεκάδες κατοικίες, κάηκαν σύμφωνα με την πυροσβεστική περί τα 2,5 με 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Στο κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων πυρόσβεσης μετέβη χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενημερώθηκε για την έκβαση των προσπαθειών κατάσβεσης της φωτιάς.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κάθε πολίτης έχει προσωπική ευθύνη, ώστε να αποτραπεί το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Σημείωσε ότι στη βάση πορισμάτων των αρμοδίων υπηρεσιών, θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την υιοθέτηση μέτρων πρόληψης, όπως η αυστηροποίηση των ποινών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι Ιορδανία και Ισραήλ ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή, σε αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή πτητικών μέσων πυρόσβεσης. Ανέφερε ότι στις οκτώ το πρωί θα βρίσκονται στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, πτητικά μέσα από την Ιορδανία. Εάν κριθεί αναγκαίο, σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και το Ισραήλ.

sigmalive.com

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy