Εδώ θα γίνει το φιλικό Νάπολι – Απόλλων

Στο Στάδιο Teofilo Patini

Το Stadio Teofilo Patini είναι ένα στάδιο που βρίσκεται στο Castel di Sangro της Ιταλίας . Ανήκει στον Δήμο του Castel di Sangro (Comune di Castel di Sangro) και η κύρια χρήση του είναι για τους εντός έδρας αγώνες του ASD Castel di Sangro Calcio . Χρησιμοποιείται επίσης για ποπ συναυλίες και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Το γήπεδο χτίστηκε για το θαύμα της τοπικής ομάδας Castel di Sangro Calcio, που ανέβηκε στην ιταλική Serie B , το δεύτερο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Το στάδιο ονομάστηκε προς τιμή του Teofilo Patini , ενός ζωγράφου του δέκατου ένατου αιώνα από το Castel di Sangro.

Μέχρι το 1996, το στάδιο αποτελούσε μόνο ένα μικρό αθλητικό γήπεδο με κεντρική εξέδρα. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών, το σημερινό στάδιο κατασκευάστηκε με τέσσερις εξέδρες και 7.220 θέσεις. Τον Δεκέμβριο του 1996 το στάδιο εγκαινιάστηκε.

Το 1998, στις 23 Μαΐου, στο Patini φιλοξένησε την Εθνική Ιταλίας κάτω των 21 ετών του Marco Tardelli σε έναν αγώνα εναντίον της Σκωτίας (4-0 για την Ιταλία ήταν το αποτέλεσμα), και στις 5 Σεπτεμβρίου 2008, η Εθνική Ιταλίας κάτω των 21 ετών του Pierluigi Casiraghi έπαιξε εναντίον της Ελλάδας (1-1) για τα προκριματικά U20 της Ευρώπης.

Από την πόλη της Νάπολι για να βρεθεί κάποιος στο Castel di Sangro που βρίσκεται το γήπεδο χρειάζεται περίπου 2 ώρες με λεωφορείο, κάτι λιγότερο με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει και η διαδρομή με τρένο.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy