Πυρκαγιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Αττική και Λουτράκι – Συνεχίζεται η μαχη στη Ρόδο

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων και μέχρι να τεθούν υπό έλεγχοι οι φωτιές - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά και σήμερα, Πέμπτη. Κλειστά τα πάρκα σήμερα στην Αττική.

Η Ρόδος παραμένει η πιο δύσκολη επιχείρηση της Πυροσβεστικής όσον αφορά τα πύρινα μέτωπα της χώρας, κάποια εκ των οποίων, όπως αυτά της Δυτικής Αττικής και του Λουτρακίου, βρίσκονται σε εξέλιξη για τέταρτη ημέρα.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, πάντως, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις, ενώ πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Πέμπτη, σε αρκετές περιοχές.

Οσον αφορά τη φωτιά στη Ρόδο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εξακολουθεί να καίει δάσος σε δύσβατα σημεία. Καίγονται πανύψηλα δένδρα 15 μέτρων, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Διαχειρίσιμες είναι οι διάσπαρτες εστίες που παραμένουν ενεργές στη Δυτική Αττική και τα Δερβενοχώρια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Λουτράκι, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Οσον αφορά το οδικό δίκτυο, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη νέα και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, παρά την ύφεση που παρατηρείται στην ένταση των ανέμων.

Συνελήφθη και ομολόγησε εμπρηστής στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τρεις διαφορετικούς εμπρησμούς.

 

Πηγή: Καθημερινή

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy