Έφυγε» ο Ηλίας Μιχαηλίδης – Σπουδαίο και ανεκτίμητο έργο

Πιο φτωχή από σήμερα η Κυπριακή πετόσφαιρα

Έφυγε σήμερα(11/7) από τη ζωή ο Ηλίας Μιχαηλίδης που συνέδεσε το όνομα του με την Κυπριακή Πετόσφαιρα στην πόλη μας σε ηλικία 80 ετών.

Με αναρτήσεις του τόσο η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας, όσο και Lemesos Volleyball τον αποχαιρέτησαν:

ΑΕΛ:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης του τμήματος Πετοσφαίρισης της ΑΕΛ με θλίψη ακούσαμε τα άσχημα νέα.
Η οικόγενεια της Πετόσφαιρας έχασε τον μεγαλύτερο προπονητή, σε οποιοδήποτε άθλημα, που υπήρξε στην Κύπρο, τον Ηλία Μιχαηλίδη.
Ο κ. Ηλίας κατέχει ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα μπορεί να ξαναγίνει. Από το 1979 μέχρι το 1992 που ήταν προπονητής της ΑΕΛ, κέρδισε ΟΛΑ τα πρωταθλήματα, 13 στο σύνολο και 12 κύπελλα (όλα συνεχιζόμενα).
Ο κ. Ηλίας ήταν μεγάλος ανιχνευτής ταλέντων και ανέδειξε μεγάλες παίκτριες όπως την Αλεξία Ροτσίδου, την Ρούλλα Κατσαμπή, την Ζαννέτ Σωκράτους, την Σώτια Παπακυριακού, την Χρυστάλλα Καραγιάννη και πολλές άλλες.
Ολες ηταν στελέχη της εθνικής μας ομάδας και μερικές αγωνίστηκαν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού (Ελλάδα-Παναθηναϊκός, Αρης και Ρουμανία).
Η Επιτροπή της Πετοσφαιρικής ΑΕΛ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και θα παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία παραθέτοντας Στεφάνι. Επιφυλασσόμαστε για να τιμήσουμε μεταθανάτια τον κ. Ηλία.

 

 

Απόλλων:

Άσχημα μαντάτα μας επιφύλασσε η σημερινή μέρα, καθώς ένας δικός μας άνθρωπος δεν βρίσκεται πιά μαζί μας.
«Έφυγε» σήμερα από την ζωή, σε ηλικία 80 χρονών, ο Ηλίας Μιχαηλίδης.
Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια τον Απόλλωνα, προπονώντας, κατά καιρούς, όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από τις μικρές, μέχρι και τις μεγάλες.
Ενώ, για πάρα πολλά χρόνια ήταν αυτός που κρατούσε και την ανδρική ομάδα πετόσφαιρας του Απόλλωνα μας.
Το έργο του πολύ μεγάλο, δεκάδες τίτλους στις αναπτυξιακές ηλικίες και κάτω από τις δικές του οδηγίες η γυναικεία ομάδα πήρε τον πρώτο της τίτλο. Το Σούπερ Καπ του 2003.
Η Ακαδημία του Απόλλωνα φέρει την δική του σφραγίδα και το έργο που άφησε είναι ανεκτίμητο.
Στο καλό κύριε Ηλία. Αναπαύσου εν ειρήνη.
Σε ευχαριστούμε για όλα
Η κηδεία του Ηλία Μιχαηλίδη θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στις 11:00 το πρωί!

 

 

Lemesos Volleyball: 

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ, οι προπονητές και οι αθλητές της LEMESOS VOLLEYBALL εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του διακεκριμένου προπονητή κύριου Ηλία Μιχαηλίδη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα. Στη μακροχρόνια πορεία του στη Κυπριακή Πετόσφαιρα κατέκτησε δεκατρία συνεχόμενα τρόπαια πρωταθλήματος και δώδεκα συνεχόμενα κύπελλα με την γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ, επίτευγμα σπάνιο ανά το παγκόσμιο. Η ΚΟΠΕ τον τίμησε το 2022 με το έπαθλο ΟΠΑΠ Ήθους «Θεόδωρος Στυλιανού» για την πολύχρονη προσφορά του στο κυπριακό βόλεϊ.
Ο κύριος Ηλίας παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης της Ομάδας μας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της LEMESOS VOLLEYBALL.
Κύριε Ηλία μας, σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στην Κυπριακή Πετόσφαιρα. Ευχαριστούμε που ήσασταν δίπλα στην Ομάδα μας όποτε σας χρειαστήκαμε. Οι συμβουλές σας θα είναι ο Φάρος που θα μας καθοδηγεί για πάντα.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy