Διεκόπη το φιλικό, Κατάρ-Νέα Ζηλανδία, λόγω ρατσιστικών προσβολών

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας αποχώρησε από το σημερινό (19/6) φιλικό με το Κατάρ στη Βιέννη, κατηγορώντας παίκτη της αντίπαλης ομάδας για ρατσιστικά σχόλια.

«Ο Μάικλ Μπόξαλ έπεσε θύμα ρατσιστικής προσβολής στο πρώτο ημίχρονο από ποδοσφαιριστή του Κατάρ», έγραψε στο Twitter η Ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι διεθνείς της δεν επέστρεψαν στο γρασίδι μετά το ημίχρονο. «Ο διαιτητής δεν αντέδρασε, επομένως η ομάδα επέλεξε να μην επιστρέψει για να παίξει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα», πρόσθεσε το tweet.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Κατάρ, Κάρλος Κεϊρόζ, μίλησε από την πλευρά του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al-Kass.

«Προς έκπληξή μας, ο αρχηγός της Νέας Ζηλανδίας ήρθε να μας δει για να μας πει ότι η ομάδα του δεν θα επιστρέψει στον αγώνα. Προφανώς δύο παίκτες αντάλλαξαν λόγια στον αγωνιστικό χώρο.

Ποιος ξεκίνησε, ποιος απάντησε; Μόνο αυτοί ξέρουν… Δεν υπάρχουν μάρτυρες, ο διαιτητής δεν άκουσε τίποτα, όπως και οι πάγκοι. Είναι απλώς μια διαμάχη μεταξύ δύο παικτών.

Τώρα αφήστε τις ποδοσφαιρικές αρχές να πάρουν μια απόφαση… Αλλά χωρίς μάρτυρες, δεν ξέρω πώς η FIFA θα μπορέσει να πάρει μια απόφαση», είπε ο Κεϊρόζ.

Για την ιστορία, η Νέα Ζηλανδία προηγείτο με 1-0 στο ημίχρονο.

Την ίδια ημέρα, ένας φιλικός αγώνας μεταξύ των Εθνικών της Ιρλανδίας U21 και του Κουβέιτ U22, επίσης στην Αυστρία, διεκόπη οριστικά αφού οι Ιρλανδοί κατήγγειλαν ρατσιστική επίθεση σε έναν από τους αναπληρωματικούς τους.

Η Ιρλανδική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την υπόθεση η FIFA, ενώ το ματς μέχρι το σημείο της διακοπής ήταν 3-0 υπέρ των Ιρλανδών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy