Έπεσε η αυλαία στο 84ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας

Το 84ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, το Πρωτάθλημα Cyta, πέρασε στην ιστορία. Ήταν μια άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τελευταίο λεπτό των τελευταίων αγώνων.

Ο Πρωταθλητής κρίθηκε στην προτελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης, το τρίτο Ευρωπαϊκό εισιτήριο στην τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης ενώ στην τελευταία αγωνιστική κρίθηκε και η τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε.

Ο Άρης πήρε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα μας εκπροσωπήσουν στο Conference League αφού τερμάτισαν 2ο και 3η αντίστοιχα ενώ στο Conference League θα αγωνιστεί και η Κυπελλούχος Ομόνοια.

Υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία ο Ολυμπιακός, ο Ακρίτας και η Ε.Ν. Παραλιμνίου, ανέρχονται από τη Β’ στην Α’ ο Οθέλλος, η ΑΕΖ και ο Εθνικός Άχνας.

Ήταν ένα μακρύ, δύσκολο και απαιτητικό Πρωτάθλημα στο οποίο διεξήχθησαν συνολικά 268 αγώνες, 182 στην Α΄ φάση, 30 στη Β΄ φάση στον Α’ όμιλο και 56 στη Β΄ φάση στο Β’ όμιλο.

Στους 268 αγώνες σημειώθηκαν 636 τέρματα που μας δίνουν ένα μέσο όρο 2,37 τερμάτων ανά αγώνα.

Ο Άρης Λεμεσού πέτυχε τα περισσότερα τέρματα, 65, ενώ ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε τα λιγότερα, 26.

Δύο ποδοσφαιριστές, ο Πίττας και ο Ζάιρο πέτυχαν από 18 τέρματα και αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ στον Α΄ όμιλο ενώ ο Ντορεγκαράι πέτυχε 16 τέρματα και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο Β’ όμιλο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy