“Σύγκρουση αρχισκόρερ” στη Γερμανία με φόντο την πρόκριση στους “8”

Ο Ραντάλ Κόλο Μουανί και ο Βίκτορ Οσιμέν είναι οι πρώτοι σκόρερ σε μπουντεσλίγκα και καμπιονάτο, αντίστοιχα, διανύοντας την καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά τους. Και απόψε (21/2, 22:00), θα βρεθούν αντιμέτωποι, ηγούμενοι της «γραμμής» κρούσης της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και της Νάπολι, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους «16» του Champions League, που θα διεξαχθεί στο «Waldstadion» της γερμανικής μεγαλούπολης.

Τόσο ο «Supermhen», όσο και ο «RKM», αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» των ομάδων τους, με τον Νιγηριανό να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους «παρτενοπέι» στην κατάκτηση του σκουντέτο (σ.σ. έχει διαφορά 15 βαθμών από τους διώκτες της) και τον νεαρό Γάλλο να αποδεικνύεται καταλυτικός στην διεκδίκηση ενός «ευρωπαϊκού εισιτηρίου» από την Αϊντραχτ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, αμφότεροι «κτύπησαν» ξανά, απέναντι στην Σασουόλο ο Οσιμέν και με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης ο Κόλο Μουανί.

Αφού αποθεραπεύθηκε από τραυματισμό στον μηρό, στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ο 24χρονος Οσιμέν εντυπωσιάζει με συμμετοχή στα γκολ της Νάπολι, σε 14 από τους 17 αγώνες που έπαιξε σε όλες τις διοργανώσεις.

«Είναι ο πιο ολοκληρωμένος απ’ όλους. Εχει ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης», δήλωσε ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, για τον παίκτη του, ο οποίος έχει παίξει σε Βόλφσμπουργκ, Σαρλερουά και Λιλ.

Σε κάθε γκολ, ο νεαρός επιθετικός, πανηγυρίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, καθώς αφαιρεί την μαύρη προστατευτική μάσκα που φορά από την περασμένη σεζόν, καθώς υπέστη κατάγματα στο πρόσωπο κατά την διάρκεια μιας σύγκρουσης με τον αμυντικό της Ίντερ, Μίλαν Σκρίνιαρ. Μια μάσκα, που πλέον… πωλείται πριν από τους αγώνες της ομάδας, από πλανώδιους πωλητές, έξω από το «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Από τα μέσα Οκτωβρίου, οι αριθμοί είναι σχεδόν πανομοιότυποι και για τον -επίσης 24χρονο- Κόλο Μουανί, με την διαφορά ότι ο πρώην επιθετικός της Ναντ έχει μικρότερη παραγωγικότητα (οκτώ γκολ, έναντι 16) και μεγαλύτερη «αλληλεγγύη» (επτά ασίστ έναντι τριών), σε σχέση με τον Οσιμέν.

Με 18 τέρματα, ο Οσιμέν βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο πρώτος Αφρικανός παίκτης «Capocannoniere» στο ιταλικό πρωτάθλημα, την ώρα που ο Κόλο Μουανί, θα μπορούσε κάλλιστα να διαδεχθεί τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως ο κορυφαίος παίκτης σε γκολ και ασίστ, στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, οι δύο επιθετικοί συγκαταλέγονται στους πιο επιφανείς και περιζήτητους παίκτες στην Ευρώπη, παρά τα μακροχρόνια συμβόλαια που έχουν (σ.σ. καλοκαίρι 2025 για τον Οσιμέν, καλοκαίρι 2027 για τον νεαρό Γάλλο).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy