Ο Ζελένσκι ζητεί να σταλεί πιο γρήγορα στρατιωτική βοήθεια -Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς η Ρωσία

Η Ουκρανία κάλεσε τους συμμάχους της να επιταχύνουν την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν για δεύτερη ημέρα σήμερα, ενώ η Ρωσία βομβαρδίζει στα ανατολικά.

Βασικός στόχος του πυροβολικού της Ρωσίας είναι η Μπάχμουτ, μια πόλη στην επαρχία Ντονέτσκ, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους εκεί αναμένοντας οδομαχίες. Η κατάληψη της Μπάχμουτ θα επιτρέψει στη Μόσχα να προχωρήσει σε δύο μεγαλύτερες πόλεις, την Κραματόρσκ και τη Σλοβιάνσκ, επίσης στην επαρχία Ντονέτσκ.

«Η κατάσταση στη γραμμή του μετώπου, κυρίως στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, παραμένει πολύ δύσκολη. Οι μάχες δίνονται στην κυριολεξία για κάθε μέτρο του ουκρανικού εδάφους», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό του μήνυμα.

Η Ρωσία βιάζεται να κερδίσει όσο περισσότερο έδαφος μπορεί, προτού η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της ανακτήσουν δυνάμεις, είχε επισημάνει νωρίτερα χθες, Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Για τον λόγο αυτό η ταχύτητα είναι υψίστης σημασίας», πρόσθεσε. «Η ταχύτητα είναι τα πάντα – στη λήψη αποφάσεων, στην εφαρμογή αποφάσεων, στη μεταφορά προμηθειών, στην εκπαίδευση. Η ταχύτητα σώζει τις ζωές των ανθρώπων», υπογράμμισε.

Η Μόσχα έχει αυξήσει τις επιθέσεις της κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στη νότια και την ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει μια νέα, μεγάλη επίθεση.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περισσότερους από 25 οικισμούς κοντά στη Μπάχμουτ, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.

Ουκρανικές μονάδες απώθησαν επιθέσεις σε περιοχές γύρω από περισσότερους από 20 οικισμούς, περιλαμβανομένης της Μπάχμουτ και της Βούχλενταρ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy