ΑΕΛ: Τη λύτρωσε ο Τζιάλμα από την “άσπρη βούλα” – Έβαλε το γκολ και κέρδισε το πέναλτι ο Τεισέιρα

Με πέναλτι στο 90΄ η ΑΕΛ πήρε την εντός έδρας νίκη κόντρα στον Ακρίτα με 2-1

Αν και δυσκολεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον τρόπο και με τον Τεισέιρα σε καλή βραδιά να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και να κερδίζει το πέναλτι στο τέλος του αγώνα που μετουσίωσε σε γκολ ο Τζιαλμά πήρε μια πολύτιμη νίκη κόντρα στον Ακρίτα με 2-1 που είχε μειώσει προσωρινά με τον Κλεμέντε.

Με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να βρει τους τρόπους να απειλήσει την εστία του Ακρίτα κύλησε το πρώτο 20 λεπτό στον αγώνα. Ο Ακρίτας έδωσε χώρο, όμως στη συνέχεια ανέβηε και προσπάθησε να επιτεθεί με τη σειρά του κυρίως από αριστερά. Οι πρώτες απειλές προς την εστία του Μούριελ είχαν γίνει κάτι που θορύβησε τον Γιαννέφσκι, ενώ το πρώτο σουτ για την ΑΕΛ ήρθε στο 28΄με τον Νταβόρ έξω από την περιοχή, όμως ήταν πολύ άστοχο.

Στο 38΄ήρθε το γκολ στον αγώνα για την ΑΕΛ με τον Τζιαλμά να εκτελεί ένα στημένο στην περιοχή και ο Τείσέιρα που προωθήθηκε να «καρφώνει» με κεφαλιά τη μπάλα στα δίκτυα. Μετά το γκολ και έχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχαμε ακόμα μια καλή φάση για την ΑΕΛ με τον Μπεραχίνο να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα από δεξιά αλλά να στέλνει τη μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ακρίτας μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει κάτι που κατάφερε λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Κλεμέντε με ωραίο φαλτσαριστό σουτ μετά από πολύ καλή προσπάθεια σε ευκαιρία του Μούριελ. Μετά το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΛ προχώρησε σε αλλαγή με τον Ρομό να κάνει ντεμπούτο περνώντας στον αγώνα στη θέση του Μπεραχίνο.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν πλέον ψυχολογία και πίεζαν την ΑΕΛ, χάνοντας ακόμα δύο ευκαιρίες με τη μία από αυτές τον Μούριελ να σώζει σε κόρνερ ένα σουτ έξω από την περιοχή. Ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου είχε πέσει πολύ για την ΑΕΛ που δεν έβρισκε τους χώρους να κάνει το δικό της παιχνίδι με τον Ακρίτα να γίνεται πιο επιθετικός και να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους!

Στο 82΄σε μια προσπάθεια η ΑΕΛ να λλάξει κάτι είχαμε τριπλή αλλαγή, ενώ αλλαγή έκανε και ο Ακρίτας. Ντεμπούτο και για τον Βέλγο αμυντικό νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ, τον Σεμπάστιαν Ντέγοεστ. Μέχρι και το 85΄η ΑΕΛ είχε τρεις καλές φάσεις για να πετύχει το γκολ, αφού είχε κλείσει τον αντίπαλο της. Στο 90΄και μετά από κάλεσμα του VAR  στον διαιτητή η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε κλωτσιά στον Τεισέιρα μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ.

Ο Τζιαλμά ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 2-1 αφού ήταν εύστοχος, ενώ θα είχαμε εφτά λεπτά καθυστερήσεων. Ένταση υπήρξε τα τελευταία λεπτά με τον διαιτητή να μοιράζει κίτρινες κάρτες. Όλα φαίνοντας να είχαν κριθεί καθώς δεν απέμενε πολύς χρόνος με την ΑΕΛ να κρατά τη νίκη. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 2-1!

 

Κίτρινες: Μπιλοβάρ / Φοφανά, Σαραβάνια, Αμπντουσαλάμοφ

ΑΕΛ: Μούριελ, Τεισέιρα, Νταβόρ, Παπαφώτης(82΄Κολιάς), Παντελή, Μπεραχίνο, Τσέρνιχ(82΄Ντέγοεστ), Μπιλοβάρ, Τζιαλμά, Μιλιτσεάνου(82΄Σιλβέστρος), Κοντινέλα(69΄Κασάνικλιτς)

Αναπληρωματικοί: Ολιβέιρα, Κυριάκου, Κασάνικλιτς, Σιλβέστρος, Κολιάς, Νεοφύτου, Βεσελίνοβιτς, Χριστοδούλου, Ντέγοεστ, Ρομό

 

Ακρίτας Χλώρακας: Περντρέου, Φοφανά, Κονέ(44΄Εράσο), Ελ Τζέμιλι, Κλεμέντες(90΄Αμπντουσαλάμοφ), Μεντιμόρετς, Γαβριήλ(90΄Γαβριήλ), Σέχιτς, Τόρες(82΄Παουγκέν), Σαραβάνια, Πικής(44΄Λόπες)

Αναπληρωματικοί: Καστελάνι, Ονόντι, Παουγκέν, Γκονζάλες, Αμπντουσαλάμοφ, Ντα Σίλβα, Εράσο, Δημοσθένους, Φούριελ, Καραγιάννης, Αραούχο, Λόπες

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy