Κριστιάνο Ρονάλντο vs Λιονέλ Μέσι… πράξη Νο 37

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Λιονέλ Μέσι. Η αντιπαλότητα που κυριάρχησε στο ποδόσφαιρο για περισσότερο από μια δεκαετία, η μεγαλύτερη ίσως «μονομαχία» στην ιστορία, επαναλαμβάνεται για 37η φορά. Απόψε (19/1-19:00) στο «King Fahd International Stadium» στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία), όπου ο Πορτογάλος ως αρχηγός μία μικτής ομάδας Αλ Χιλάλ-Αλ Νασρ (RIYADH ST XI) κα ο Αργεντινός -πρόσφατα παγκόσμιος πρωταθλητής- ως αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, θα βρεθούν ξανά αντίπαλοι.

«Όπως αυτή η καλή ταινία που δεν βαριέσαι να τη βλέπεις σε επανάληψη. Αυτό το τραγούδι που σε ταξιδεύει σε μια στιγμή ευτυχίας. Το όνειρο από το οποίο δεν θέλεις να ξυπνήσεις ποτέ», γράφει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα «Marca» σε σχετικό της αφιέρωμα στην «μονομαχία» μεταξύ Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Ποτέ δύο παίκτες δεν κυριάρχησαν σε μια σκηνή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με τέτοιο τρόπο. Με κίνητρο ο ένας τον άλλον, μαζεύοντας ατομικά βραβεία, ξεπερνώντας αριθμούς ή στατιστικές. Θα ξανασυναντηθούν, αλλά οι ομάδες δεν θα είναι πια ίδιες. Η σκηνή θα απέχει πολύ από εκείνες τις ευρωπαϊκές βραδιές. Όλα έχουν αλλάξει, τουλάχιστον για αυτούς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με 21 ατομικά τρόπαια και 34 με συλλόγους-εθνική, ο Λιονέλ Μέσι με 31 και 42 αντίστοιχα. Ο Πορτογάλος έχει 702 γκολ με συλλόγους, ο Αργεντινός είναι στα 694.

Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τότε που οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Ήταν στην ημιτελική φάση του Champions League, στις 23/04/2008, όταν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσαν τη μεταξύ τους συνάντηση χωρίς γκολ (η Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 στη ρεβάνς). Ήταν και το μοναδικό μεταξύ τους παιχνίδι χωρίς σκορ. Εκείνη τη φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε και κέρδισε τον τελικό της Μόσχας κόντρα στην Τσέλσι.

Η επόμενη σεζόν ήταν το σκηνικό της εκδίκησης του Μέσι. Ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος συναντήθηκαν ξανά στο Champions League. Ο τελικός της Ρώμης (27/05/2009) καθιέρωσε τον Μέσι ως τον νέο «βασιλιά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Μπαρτσελόνα νίκησε (2-0) και ο Μέσι σκόραρε στο 70’.

Η 36η και τελευταία φορά που οι δύο τους βρέθηκαν αντίπαλοι, ήταν σχεδόν δύο χρόνια πριν, στις 8/12/2020, στη φάση των ομίλων του Champions League, όταν η Γιουβέντους νίκησε με 3-0 στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει δύο φορές (13’ και 52’).

Όταν οι δύο -έπειτα από τη μεταγραφή του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης (11/6/2009)- συναντήθηκαν στη LaLiga, ο Πορτογάλος πέτυχε 18 γκολ σε όλους τους αγώνες με αντίπαλο τον Μέσι, ο Αργεντινός από την πλευρά του σημείωσε 20 γκολ σε όλα τα παιχνίδια με τον CR7. Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, ο Κριστιάνο και ο Μέσι έπαιξαν 30 Clasicos. Ο Πορτογάλος κέρδισε οκτώ φορές, o Αργεντινός 14 και οκτώ ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία.

Συνολικά, στους 36 μεταξύ τους αγώνες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε 21 γκολ και ο Μέσι σημείωσε 22 γκολ. Ο Αργεντινός κέρδισε 16 φορές, ο Πορτογάλος κέρδισε 11 φορές και εννέα παιχνίδια δεν είχαν νικητή. Από τα 36 ματς, οι 18 αγώνες ήταν στη LaLiga, 6 στο Champions League, 5 στο Copa del Rey, 5 στο Ισπανικό Σούπερ Καπ και 2 σε διεθνή φιλικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy