Υποβιβάστηκε από την κορυφαία κατηγορία της Κίνας η οκτώ φορές πρωταθλήτρια Γκουανγκζού!

Μετά τον εντός έδρας διασυρμό από την Τσανγκτσούν Γιατάι, η οκτώ φορές πρωταθλήτρια την τελευταία δεκαετία στην Κίνα, Γκουανγκζού, υποβιβάστηκε από την κορυφαία κατηγορία της χώρας!

Η οκτώ φορές πρωταθλήτρια Κίνας από το 2011 και έπειτα, Γκουανγκζού, υποβιβάστηκε και μαθηματικά από την κορυφαία κατηγορία της χώρας, μετά τον σημερινό (27/12) εντός έδρας διασυρμό από την Τσανγκτσούν Γιατάι!

Κυρίαρχος την τελευταία δεκαετία στο κινέζικο ποδόσφαιρο, η ομάδα της Γκουανγκζού τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματός της σε επτά (!) διαδοχικές σεζόν από το 2011 έως το 2017, το πήρε ξανά το 2019, ήταν δεύτερη το 2018 και το 2020, ενώ κατέκτησε και δύο Champions League Ασίας, το 2013 και το 2015.

Από το 2010 και έπειτα, όταν ο σύλλογος άλλαξε ιδιοκτησία και επενδύθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, από το ρόστερ του περάσαν κορυφαίοι και ακριβοπληρωμένοι σταρ (Χουλκ, Παουλίνιο, Ταλίσκα, Τζάκσον Μαρτίνεζ), ενώ στον πάγκο της έκατσαν Μαρτσέλο ΛίπιΦάμπιο Καναβάρο και Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Παρ’ όλα αυτά, στη φετινή σεζόν η ομάδα της αποτελείται μόνο από Κινέζους ποδοσφαιριστές και αντιμετώπισε πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, έχοντας μόλις τρεις νίκες σε 33 αγωνιστικές και παραμένοντας στη 17η θέση της βαθμολογίας, υποβιβασμένη, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Η βαθμολογία της κινέζικης Super League:

Γκουανγκζού: Υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Κίνας

 

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy