Πλουτής: “Θα κρίνουμε ένα ματς επειδή από τη μια κερκίδα έπεσαν περισσότερες πέτρες και από την άλλη κερκίδα έπεσαν λιγότερες κροτίδες;”

Δηλώσεις Πλουτής Αβραάμ

Σημερινές ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του Εκπροσώπου Τύπου ΑΕΛ, για τα γεγονότα στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Απόλλωνα.

Οι τοποθετήσεις του:

“Θέλω να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα συνέβησαν τη Κυριακή, τα όποια επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο, από όποια πλευρά και αν προέρχονται. Και δεν καταδικάζουμε απλά στα λόγια. Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων. Υπάρχει Νομοθεσία, υπάρχει ο νόμος περι πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους, ο περιβόητος νόμος της κάρτας και ζητούμε να εφαρμοστεί από την αστυνομία και την Πολιτεία. Οι ένοχοι να βρεθούν, υπάρχουν οι τρόποι να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Δεν θα τιμωρηθούμε εμείς, επειδή ο καθένας που έχει το δικαίωμα να πληρώνει ένα εισιτήριο και να πηγαίνει στο γήπεδο, αποφασίζει να τα σπάζει όλα και να δημιουργεί προβλήματα χωρίς να τιμωρείται. Οι απόλυτοι υπεύθυνοι της εφαρμογής του Νόμου, να βρουν τον τρόπο να τον εφαρμόσουν. Δεν θα την πληρώνουν μόνο οι ομάδες, δεν θα την πληρώσει πάλι η ΑΕΛ.

Αρκετά πλήρωσε η ΑΕΛ που έπαιζε για 3-4 χρόνια χωρίς τον κόσμο της, με άδειες της κερκίδες για να χαίρονται και να πανηγυρίζουν κάποιοι και να φωτογραφίζονται ότι έλυσαν το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ο αγώνας δεν έπρεπε να αναβληθεί και η απόφαση της αστυνομίας ήταν λανθασμένη και ατεκμηρίωτη. Θα ήταν σωστή και τεκμηριωμένη αν λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να λάβουν πριν τα παιχνίδι και αν εφάρμοζαν τις ίδιες αποφάσεις σε όλα τα παιχνίδια.

Σε πρόσφατο παιχνίδι, στο ίδιο γήπεδο, με την ίδια αστυνομική διεύθυνση, παραλίγο να έχουμε νεκρό μέσα στο γήπεδο και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και μάλιστα χωρίς αυστηρή τιμωρία των ομάδων. Και με την αστυνομία να κόβει βόλτες με το βαν πάνω στο γρασίδι.

Εκπρόσωποι της Αστυνομίας και η Διοίκηση του ΓΣΟ, παραδέχτηκαν και δήλωσαν ξεκάθαρα τις τελευταίες δύο μέρες ότι γνώριζαν και είχαν πληροφορίες ότι θα προκληθούν επεισόδια από φιλάθλους σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημόσιες παραδοχές η Διοίκηση του ΓΣΟ ενημέρωσε γραπτώς με επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ότι υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες ότι θα συμβούν σοβαρά επεισόδια στον αγώνα.

Η Αστυνομία παραδέχθηκε δημόσια με δηλώσεις εκπροσώπων της ότι γνώριζε για τις πληροφορίες περί επεισοδίων.

Το γεγονός αυτό, ενισχύει την θέση μας ότι η Αστυνομία δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή οποιονδήποτε επεισοδίων και είναι ξεκάθαρο όπως αναφέραμε και στη προηγούμενη μας ανακοίνωση, ότι πρόθεση της Αστυνομίας είναι με οποιανδήποτε τρόπο να απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Η στάση της Αστυνομίας προκαλεί προβληματισμό και πολλά ερωτήματα τα οποία υπάρχουν στις ανακοινώσεις μας.

Γιατί δεν έγινε έλεγχος του γηπέδου πριν το παιχνίδι στις εξέδρες, γιατί δεν έγινε επαρκής έλεγχος του κόσμου στις εισόδους, πώς μπήκαν στο γήπεδο φίλαθλοί, με σακίδια, με κουκούλες, πως πέρασαν όλα αυτά τα αντικείμενα στο γήπεδο. Αντικείμενα που έσπαζαν πέτρες, φωτοβολίδες, πιστόλια και πολλά άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Θα κρίνουμε ένα αγώνα τώρα επειδή από τη μια κερκίδα έπεσαν περισσότερες πέτρες και από την άλλη κερκίδα έπεσαν λιγότερες κροτίδες; Αυτό είναι το μέτρο για να κερδίζονται οι βαθμοί στους αγώνες. Εμείς θέλουμε τα παιχνίδια να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν είμαστε αστυνομικοί να ελέγχουμε και να συλλαμβάνουμε κόσμο που κάνει επεισόδια. Αυτά είναι θέμα της αστυνομίας”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy