Αφεντικό στον αγώνα… και πήρε την πολύτιμη νίκη

Καλυτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώναο Άρης κέρδισε εκτός έδρας τη Νέα Σαλαμίνα με 3-1

Με καταπληκτικά γκολ του Μόργκαν και του Σπόλιαριτς στο πρώτο ημίχρονο πήρε το προβάδισμα με 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα δέχθηκε ένα γκολ με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στον αγώνα αλλά στα τελευταία λεπτά με τρίτο γκολ – αυτογκόλ πήρε το προβάδισμα με 3-1 και πήρε τη μεγάλη νίκη και τους τρεις υπερπολύτιμούς βαθμούς, πριν το ντέρμπι κορυφής μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος με την Πάφο.

Πολύ καλύτερα μπήκε ο Άρης στον αγώνα και αφού προειδοποίησε, σκόραρε με ένα καταπληκτικό γκολ από τον Μόργκαν, από τα 20 μετρά μόλις στο 3ο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη πήραν την κατοχή και τον χώρο του κέντρου, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο να αναπτυχθεί, ενώ έβγαιναν πολύ συχνά στην επίθεση, έχοντας ευκαιρίες.

Η καλή κυκλοφορία από τον Άρη έφερνε αρκετές επιθετικές ενέργειες με τους Σπόλιαριτς, Μεντιουπ και Γιαγκό να μην τα καταφέρνουν να σκοράρουν δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Κατσικάς δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στο 34΄ ο Μπαμπίκα έφυγε μόνος αλλά άργησε να αποφασίσει τι θα κάνει με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι αμυντικοί της Νέας Σαλαμίνας.

Στο 37΄ ήρθε το 2-0 για τον Άρη με άλλη μια γκολάρα αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σπόλιαριτς, σε φάουλ που κέρδισε ο Τζαβε έξω από την περιοχή. Μετά και τα δύο λεπτά καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0 με τα καταπληκτικά γκολ των Μόργκαν και Σπόλιαριτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κάνοντας και αλλαγές, όπως και ο Άρης όμως μέχρι το 63ο λεπτό δεν είδαμε κάτι το αξιόλογο, από καμία ομάδα. Ο Άρης διαχειριζόταν σωστά και με ευκολία το προβάδισμα που είχε από το πρώτο ημίχρονο με 2-0. Στο 65΄ και μετά από στημένο στην πρώτη της προσπάθεια η Νέα Σαλαμίνα μείωσε στο σκορ με κεφαλιά του Ντιακιτέ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έσωσε με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ από πλάγια του Μπαμπίκα και άφησε την ομάδα του στο παιχνίδι!

Τα τελευταία λεπτά δεν έφεραν κάτι για τους γηπεδούχους, αλλά έφεραν γκολ – αυτογκόλ για τον Άρη, αφού το σουτ του Πηλέα κόντραρε στον Άδωνη και κατέληξε στα δίκτυα στο 85΄. Πλέον όλα είχαν πάρει το δρόμο τους με τον Άρη να είναι πολύ κοντά στη νίκη και στους τρεις βαθμούς. Μετάκαι τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι με τον Άρη να παίρνει μια μεγάλη και σημαντική νίκη με 3-1!

 

 

Κίτρινες: Σεργίου / Μεντιούπ, Τζαβέ. Μπρόρσον, Γιαγκό

Νέα Σαλαμίνα: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς(10΄Ντιακιτέ), Μιγκελίτο(46΄Μαργκάσα), Μάντζιεκ, Λιμπόμπε(59΄Φλοριάν), Φράγκος(80΄Λέουκο), Ντορεγκαράι, Οφόρι, Φελίπε(46΄Κλίμοβιτς)

Στον πάγκο: Kίσσας, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Μποτεάκ, Νικολάου, Φλοριάν, Μαργκάσα, Φιάκας, Ντιακιτέ, Βίκτωρος, Λεουκό, Mπάνζα

Άρης: Σωφρονίου, Μεντιούμπ, Μποακιέ, Μόργκαν, Σπόλιαριτς(60΄Σικόρσκι), Γκομίς(46΄Στεπίνσκι), Γιαγκό, Μπρόρσον, Σζόκε(60΄Γιαμπλόνσκι), Ντζαβέ(65΄Πηλέας), Μπαμπίκα(71΄Ντελμίρο)

Στον πάγκο: Στυλιανού, Χρυσοστόμου, Πηλέας, Σικόρσκι, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Γιαμπλόνσκι, Πάνκοφ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy