«Χρυσή Μπάλα»: Ο Γκάβι νικητής του «Ραϊμόν Κοπά»

Ο Γκάβι ήταν ο μεγάλος νικητής του «Ραϊμόν Κοπά», το οποίο απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, με την Μπαρτσελόνα να έχει για δεύτερη διαδοχική χρονιά την τιμητική της, καθώς πέρυσι είχε διακριθεί ο Πέδρι. Η ανάδειξη του ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του γκαλά για τη «Χρυσή Μπάλα», η οποία θα απονεμηθεί απόψε (17/10) στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι.

Αφού παρέλαβε το βραβείο από τον συμπαίκτη του, Πέδρι, ο Ισπανός διεθνής είπε: «Είναι τιμή να λαμβάνω αυτό το βραβείο, το οποίο αφιερώνω σε όλους τους ανθρώπους που ήταν εκεί στις καλές και τις κακές στιγμές. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με βοήθησαν να κατακτήσω αυτό το βραβείο».

Ο Γκάβι ήταν βασικός πυλώνας της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2021-22, πραγματοποιώντας συνολικά 48 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Ο μέσος έκλεισε μόλις τα 18 του χρόνια τον Αύγουστο, αλλά έχει ήδη κερδίσει 12 συμμετοχές με την Εθνική Ισπανίας.

Ο μικρότερος σε ηλικία σκόρερ της Ισπανίας επικράτησε των Τζουντ Μπέλινγχαμ και Καρίμ Αντεγέμι της Ντόρτμουντ, του Νούνο Μέντες της Παρί Σεν Ζερμέν και του Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy