ΑΠΟΛΛΩΝ: Τον πρόδωσε η άμυνα του…

Πάλεψαν τον αγώνα οι "γαλάζιοι" αλλά η άμυνα του ήταν πολύ πίσω και δέχθηκε εύκολα τα γκολ με την Άλκμααρ να πετυχαίνει τρία γκολ και να κερδίζει με 3-2

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας έδειξε ότι μπορεί να πάρει ακόμα και τη νίκη μέσα στην Ολλανδία, αν περιορίσει τα λάθη του και γίνει πιο ουσιαστικός στην επίθεση. Δέχθηκε ένα πολύ τυχερό γκολ αφού η μπάλα κόντραρε, όμως απάντησε άμεσα με την προβολή του Γιόστεν και έδειξε ότι μπορεί.

Αρκετά καλά μπήκε ο Απόλλωνας στον αγώνα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν στο 16′ με ένα σουτ του Odgaard που κόντραρε στον Βουκασίν και κατέληξε στα δίκτυα. Η απάντηση των “γαλάζιων” ήταν άμεση καθώς μετά από ωραίο συδυασμό ο Γιόστεν με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 1-1.

Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Πίττα λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, με τη μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει σε κόρνερ. Οι “γαλάζιοι” πατούσαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και έπαιζαν στα ίσα τους Ολλανδούς.

Κάποιες προϋποθέσεις μετά από κόρνερ και γρήγορες αντεπιθέσεις είχαν οι ποδοσφαιριστες του Απόλλωνα για να απειλήσουν όμως δεν τα κατάφεραν με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 1-1.

Καλύτερα μπήκαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη έχοντας κάποιες καλές φάσεις, όμως ο Απόλλωνας ισορρόπησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 62′ οι Ολλανδοί πέρασαν ξανά μπροστά με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του de Wit. Στην παράβαση υπέπεσε ο Αρτυματάς σε μια απροσεξία του στην περιοχή. Τα δεδομένα πλέον άλλαξαν με τον Απόλλωνα να κυνηγά το σκορ. Πάλι αντιδρά γρήγορα ο Απόλλωνας αφού στο 71′ ο Καμπράλ με ένα πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-2, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η Αλκμάαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Στη φάση τραυματίστηκε ο Αρτυματάς και έγινε αλλαγή με τη θέση του να παίρνει ο Ντιγκινί και τον Χάμπο να μεταφέρεται στην άμυνα. Η Αλκμάαρ έβαλε πίεση όμως ο Απόλλωνας κρατούσε και έψαχνε το γκολ της νίκης. Αντί αυτού πέντε λεπτά πριν από τη λήξη δέχθηκε το τρίτο γκολ και πλέον τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ. Μετά και τα πέντε λεπτα καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να χάνει με 3-2.

 

ΑΖ Αλκμάαρ Verhulst, Beukema, Xατζηδιάκος, Clasie, Dekker, de Wit, Kerkez, Odgaard, Reijnders, Sugawara, van Brederode

Αναπληρωματικοί: Vindahl, Barasi, Bazoer, Buurmeester, De Jong, Μ.de Wit, Karlsson, Koopmeiners, Lahdo, Vanheusden, Westerveld

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Χαμάς, Αρτυματάς(76′ Ντιγκινί), Βουκάσιν, Ντανίλο(63′ Βα), Χάμπος, Γιόστεν(63′ Κολ), Σαχάρ(63′ Ζράντι), Πίττας, Χέντι(85′ Νταμπό)

Αναπληρωματικοί: Λοϊζου, Δημητρίου, Νταμπό, Βα, Ντιγκινί, Κολ, Ζράντι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy