Αρχίζει αύριο το 15ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Η μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης πάει και στις συνοικίες της Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει το 15ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές παράδοσης στον τόπο μας η οποία έρχεται για να προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες, ένα υπερθέαμα παραδοσιακών χορών. Στο Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα από Πολωνία, Σερβία, Γεωργία, Ελλάδα και φυσικά από την Κύπρο.

Η τελετή έναρξης του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, με παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων επί της οδού Ανεξαρτησίας και εν συνεχεία στη μεγάλη αποβάθρα του Μόλου έναντι του Cafe Nero. Μάλιστα, στην αποβάθρα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια φαντασμαγορική παράσταση.

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ μεταφέρεται στις συνοικίες της Λεμεσού. Την Τετάρτη 14 του μήνα το φεστιβάλ πάει στο Ζακάκι και συγκεκριμένα στον περίβολο της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας ενώ την Πέμπτη 15 του μήνα μεταφέρεται στην Πλατεία Αναγέννησης παρά τον κυκλικό κόμβο της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου.

Αυτές τις δύο μέρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις χορού, να γευτούν δωρεάν ζεστό παλουζέ και να κάνουν γευσιγνωσία κρασιού. Η γευσιγνωσία γίνεται στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού η οποία παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και για πρώτη φορά βγαίνει εκτός του Δημόσιου Κήπου, στις συνοικίες της πόλης μας.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η τελετή λήξης του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ταυτόχρονα με την τελετή έναρξης της 61ης Γιορτής του Κρασιού.

Όλες οι εκδηλώσεις του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκινούν στις 8 το βράδυ με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό, πλην της τελετής λήξης το εισιτήριο για την οποία θα στοιχίζει 5 ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ και όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy