Ένα ατομικό λάθος έφερε την ήττα!!!

Παρά την προσπάθεια της η ΑΕΛ προδόθηκε από κάποια ατομικά λάθη και δέχθηκε την ήττα στη 2η αγωνιστική από την ΕΝΠ στο Τσίρειο με 0-1, με το γκολ του Ρουσιά.

Σχόλιο αγώνα: Πολύ καλύτερη από την πρεμιέρα η εικόνα της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, που έχει τα τρεξίματα, την κυκλοφορία αλλά και τη φρεσκάδα που χρειάζεται για να παλέψει για τη νίκη. Βρήκε τις ευκαιρίες, με δύο κεφαλιές του Τσέποβιτς και του Κάσας, όμως δεν σκόραρε, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου. Καλή εικόνα των γηπεδούχων που της έλειψε μόνο το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε και πάλι επιθετικά όμως τη διαφορά έκανε η ΕΝΠ που ανέβηκε πιο ψηλά και έγινε και αυτή ειπθετική. Αφού αντίκρουσε επιθέσεις της ΑΕΛ, με τον τερματοφύλακα της να είναι πολύ καλός, προειδοποίησε και στο 73΄σκόραρε σε αντεπίθεση, αποσυντονίζοντας την ΑΕΛ, που είχε χάσει τη συνοχή της, ενώ οι γραμμές της είχαν ανοίξει, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βρίσκουν χώρους και να απειλούν. Δεν ήταν όσο καλή ήταν στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ και αφού δεν σκόραρε, στην επανάληψη η ΕΝΠ κέρδισε μέτρα και σκόραρε σε μια αντεπίθεση. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν και μοιραία ήρθε η δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας:

Καλύτερα μπήκε η ΑΕΛ στον αγώνα από τον αντίπαλο της και αρκετά επιθετικά προσπάθησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ. Είχε καλές προϋποθέσεις για να σκοράρει με τη μεγάλη ευκαιρία στο 15ο λεπτό με τον Τσέποβιτς να πιάνει την κεφαλιά που απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σε κόρνερ. Η ΑΕΛ έδειχνε ανάκαμψη από την πρεμιέρα και συνέχιζε να είναι επιθετική και να έχει φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Δύο κεφαλιές από Κάσας και Τσέποβιτς μέσα σε ένα δίλεπτο δεν βρήκαν στόχο.

Το μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με την ΑΕΛ να είναι πολύ καλή και να προσπαθεί να πετύχει το γκολ. Με κίνηση στον χώρο και αλληλοκαλύψεις, αλλά και καλούς συνδυασμός έβγαιναν μπροστά και απειλούσαν τους φιλοξενούμενους με συνεχόμενες πλαγιοκοπήσεις. Η ΕΝΠ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με αποτέλεσμα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να έχουν δεύτερες ευκαιρίες για να επιτεθούν. Πολύ καλή προϋπόθεση στο 40΄για την ΑΕΛ με την άμυνα της ΕΝΠ να σώζει την τελευταία στιγμή την απειλή που ερχόταν από τον Τσέποβιτς. Μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0!

 

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΛ με τον Παπαφώτη να μπαίνει στη θέση του Νταβόρ. Στον ίδιο επιθετικό ρυθμό επανήλθε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, που είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κοντινέλα στο 51΄που δεν κατάφερε να πλασάρει τον Κόστιτς. Δύο λεπτά αργότερα η ΕΝΠ “απάντησε” με τον Μούριελ να σώζει εξ επαφής την ομάδα του, ενώ μετά από κόρνερ μια κεφαλιά για τους φιλοξενούμενους πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Με πολύ γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να είναι όμως πιο επιθετικοί και την ΑΕΛ να κινδυνεύει σε κάποιες περιπτώσεις. Νέα καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μιραλάς στο 66ο λεπτό με το σουτ του να αποκρούεται και πάλι από τον τερματοφύλακα της ΕΝΠ, που έδειχνε πολύν καλά στοιχεία. Στο 73΄και μετά από ξαφνική αντεπίθεση από τους φιλοξενούμενους, ο Ρουσιάς που έφυγε μόνος πλάσαρε, η αντίδραση του Μούριελ δεν ήταν καθόλου καλή και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα.

Μετά και το γκολ η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή φάση με τον Σις, μετά από κόρνερ που πέρασε άουτ, ενώ ένα σουτ έξω από την περιοχή του Μιραλάς πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ προσπαθούσε να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά.

Έξι ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τον Μιραλά να εκτελεί ένα απευθείας φάουλ στο πρώτο λεπτό, που πέρασε μόλις έξω. Ο χρόνος πλέον κυλούσε εναντίον της ΑΕΛ, που στο 90+3 έχασε νέα ευκαιρία με το πλασέ του Ανδρέου να περνά έξω. Στο 90+6 είχαμε τον έλεγχο για πέναλτι από το VAR, που τελικά απεφάνθει ότι δεν υπήρξε και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να χάνει με 1-0 και να δέχεται τη δεύτερη της ήττα στο πρωτάθλημα.

 

 

Κίτρινες: Κοντινέλα, Νταβόρ, Τσιμπόλα, Μιραλάς / Μέιρα, Βούκσεβιτς, Χριστοφή, Μαυρουδής, Κωνσταντίνου, Εχμάν

ΑΕΛ: Μούριελ, Μπάστος, Τεισέιρα, Κάσας(69΄Ανδρέου), Νταβόρ(46΄Παπαφώτης), Παντελή(70΄Φραντζής), Μιραλάς, Τσομπόλα, Κοντινέλα(60΄Σις), Τζιαλμά, Τσέποβιτς(60΄Μπεραχίνο)

Αναπληρωματικοί: Ντε Ολιβέιρα, Παπαφώτης, Φραντζής, Μπεραχίνο, Φιλίποβιτς, Ανδρέου, Συλβέστρος, Μιλιτσεάνου, Πάβλοβιτς, Ντοναλντόνι, Σις

 

ΕΝΠ: Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Χριστοφή, Έχμαν, Ρουσιάς(86΄Μιχαήλοβιτς), Μέιρα(71΄Λουσέρο), Κωνσταντίνου(86΄Κολωνίας), Κατσιάρης(71΄Μαυρουδής), Κοτσώνης, Βούκσεβιτς, Λαμί(62΄Βουκσένοβιτς)

Αναπληρωματικοί: Παναγιώτου, Λουσέρο, Κοσμά, Κολωνίας, Βουκσένοβιτς, Μαυρουδής, Φλουρής, Μότης, Πρωτοπαπάς, Μιχαΐλοβιτς, Λέβι, Γαβριήλ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy