Ιτούδης: «Οι παίκτες θα μπορούσαν να είναι στις παραλίες, τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ»

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι παίκτες της Εθνικής ενόψει του Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει.

Για τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν, τη στήριξη του κόσμου, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι παίκτες της Εθνικής μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης, ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στο πόσο έχουν στοιχίσει οι απουσίες στην ομοιογένεια του συνόλου και τόνισε πως κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα έχει κέρδος για την ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΚΑΪ:

Για την κατάσταση της Εθνικής: «Πάμε με διάφορα προβλήματα, κάνουμε ένα σπριντ για τους τραυματίες. Οι απουσίες αυτές δεν μας άφησαν να έχουμε συνοχή. Στη σημερινή προπόνηση θα έχουμε περισσότερα παιδιά. Θα μπει ο Παπαγιάννης και ο Παπαπέτρου, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ίσως κάνει μέρος. Ο Σλούκας συνεχίζει να προπονείται ατομικά. Μέχρι το τέλος της προπόνησης θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Για το ότι χρειάστηκε να… δουλέψει πολύ το ιατρικό τιμ της ομάδας: «Με ανησυχούσε συνέχεια το πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο μου. Η προσπάθεια του ιατρικού τιμ είναι ουσιαστική για την επανένανταξη των αθλητών, οι οποίοι το θέλουν πολύ».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Στα τρία ματς που δώσαμε στο ΟΑΚΑ ήρθε συνολικά πάνω από 70.000 κόσμος. Σε αυτές τις οικονομικές συγκυρίες , ο κόσμος έδωσε από το υστέρημά του. Ηλικιακά ήταν μικρός μέσος όρος, είδαμε νέα παιδιά στις εξέδρες. Η Εθνική εμπνέει σε όλες τις ομάδες. Δεν μπορεί να διαψεύσει η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας».

Για το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι μια καλή συζήτηση. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία να γίνουμε ομάδα. Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο, όταν φτάσουμε δεν θα χρειάζεται να μιλάμε, θα συνεννοούμαστε με τα μάτια. Έχει να κάνει με τους ρόλους, να είναι διακριτοί και να τους αποδέχονται, ανάλογα με το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας στο παιχνίδι τη στιγμή εκείνη. Ο Γιάννης με τη συμπεριφορά του προς το άθλημα και την Εθνική…. Οφείλουμε ένα ευχαριστώ στους παίκτες, γιατί θα μπορούσαν να είναι στις παραλίες, να προετοιμάζονται με τις ομάδες τους και να φτιάχνουν το σώμα τους για την επόμενη σεζόν που θα είναι μακριά, αλλά είναι παρόντες για την εθνική ομάδα της χώρας τους. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο, όπως και στις ομάδες που τους αφήνουν να έρχονται. Αν σέβεσαι το άθλημα, θα σε σεβαστεί».

Για τον στόχο που έχει τεθεί: «Ο πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα. Δεν είχαμε συνοχή λόγω τραυματισμών κι αυτό μας πάει πίσω. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα κερδίζουμε κάτι από κάθε παιχνίδι».

Για την εμπιστοσύνη που υπάρχει στους Έλληνες προπονητής: «Προφανώς, οι Σέρβοι έχουν βοηθήσει όλους μας. Ο Έλληνας είναι εργασιομανής, θέλει τελειότητα, ο καθένας από εμάς που έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό είναι ουσιαστικός πρεσβευτής. Η επιτυχία του ενός φέρνει την επιτυχία του άλλου. Οι ομάδες εμπιστεύονται τους Έλληνες προπονητές».

Για το επίπεδο του Ευρωμπάσκετ: «Το Ευρωμπάσκετ είναι υψηλού επιπέδου. Ειλικρινά, περιμένουμε μέρα με τη μέρα να δούμε τι θα γίνει. Επτά, οκτώ ομάδες διεκδικούν κάτι καλό και να αναδειχτούν. Έχουν τα εχέγγυα και την ομοιογένεια να το κάνουν».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy