Όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό…

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1-1

Σχόλιο αγώνα: Αρκετά καλά ξεκίνησε ο Απόλλωνας τον αγώνα που με την πάροδο του χρόνου πήρε την κατοχή και κατάφερε να προηγηθεί σχετικά νωρίς με τον Γιάγκα. Δεν έδειχνε να κινδυνεύει από τον Ολυμπιακό, όμως σε μια φάση η αμυντική του λειτουργία υστέρησε με αποτέλεσμα να δεχθεί την ισοφάριση. Πρόβλημα για τους «γαλάζιους» φαινόταν να έχει η δεξιά πλευρά , κυρίως αμυντικά, αφού σχεδόν όλες οι επιθετικές ενέργειες του Ολυμπιακού γίνοντας από δεξιά. Από επιθετικής πλευράς ο Γιάγκα ήταν αρκετά καλός, κέρδιζε μπάλες και μοίραζε παιχνίδι, ενώ σωστά ανταποκρίνοταν οι Πίττας και Βα. Ο Ντιγκινί από πλευράς του έδειχνε λίγο πίσω και θα έπρεπε να ανεβάσει απόδοση στην επανάληψη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγώνα με αποτέλεσμα να χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ ο Απόλλωνας μετά και τη διπλή του αλλαγή στο 60΄λεπτό άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να προσπαθεί να βγει μπροστά. Με τις αλλάγες είχαμε και αλλαγή συστήματος για τους “γαλάζιους” που γύρισε σε 3-5-2, από 4-4-2 που ήταν. Τα τελευταία λεπτά δεν έφεραν κάτι το αξιόλογο, εκτός από ένα γκολ του Απόλλωνα που δεν μέτρησε ως οφσάιντ για λίγο, με το αποτέλεσμα 1-1 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο να παραμένει και ως τελικό και όλα πλέον να κρίνονται στον επαναληπτικό στο στάδιο “Καραισκάκης”.

 

Γύρω τους φωτιές… στο “γαλάζιο” ΓΣΠ – Υποδοχή ΘΥΡΑ 1 (pics&videos)

Πρώτο ημίχρονο:

Το πρώτο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν αναγνωριστικά λεπτά και με την πάροδο του χρόνου να προσπαθούν να βγουν μπροστά. Ο Απόλλωνας είχε μια καλή προσπάθεια με τον Χάμπο από δεξιά που κέρδισε κόρνερ, ενώ ο Ολυμπιακός δύο άστοχα σουτ. Η ατμόσφαιρα εξαιρετική από τους φίλους και των δύο ομάδων!

Γκολ για τον Απόλλωνα λίγο πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο με τον Γιάγκα που πήρε την ασίστ από τον Κολ να πλασάρει ιδανικά την εστία του Βάτσλικ να κάνει το 1-0 και το ΓΣΠ να «παίρνει φωτιά» από τους φίλους των «γαλάζιων» που έκαναν και πάλι το ταξίδι που έγινε συνήθεια τα τελευταία χρόνια! Μετά και το γκολ ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ουμπιακού φαινόνταν να έχουν χάσει τη συνοχή τους.

Μετά και τη διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και σε μια ωραία ομαδική ενέργεια τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ισοφάρισαν με τον Χουάνγκ να μπάινει στην περιοή και να πλασάρει ιδανικά τον Γιοβάνοβιτς, κάνοντας το 1-1 με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Μετά και την ισοφάριση ο ρυθμός έπεσε με τον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει την κατοχή και να προσπαθεί να απειλήσει εκ νέου κυρίως από την αριστερή πλευρά, ενώ από δεξιά η αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα φααινόταν να έχει κάποια προβλήματα. Μετά και την παρέλευση των τριών λεπτών καθυστερήσεων το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1!

Δεύτερο ημίχρονο:

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Ογκεντά να παίρνει τη θέση του Βα, ενώ μετά από παρέλευση πέντε λεπτών ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα λόγω καπνογόνων για ένα πεντάλεπτο! Στο 54΄και μετά από λάθος στο κέντρο του γηπέδου για τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει με τον Πέιμπερνς και τον Γιοβάνοβιτς να σώζουν τον Απόλλωνα, όπως και στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Γιοβάνοβιτς να σώζει και πάλι!

Στο 57΄νέα τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί να αστοχεί από πολύ ευνοική θέση και τον Γιοβάνοβιτς εξουδετερωμένο. Μετά τη διακοπή οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έδειχναν να έχουν χάσει τη συγκέντρωση τους. Με τη μισή ώρα παιχνιδιού ο προπονητής του Απόλλωνα έκανε διπλή αλλαγή με τους Μπα και Σαχάρ να μπαίνουν στις θέσεις των Γιάγκα και Χάμπου, ενώ μετά τις αλλαγές ο Απόλλωνας απάντησε με ευκαιρία σε κεφαλιά του Ντιγκινί!

Μεχρι και το 70ο λεπτό είχαμε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί, ενώ από πλευρά Απόλλωνα ένα σουτ του Μπα πέρασε άουτ. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Απόλλωνας προσπαθούσε να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς ο Ολυμπιακός έκλεινε σωστά τους χώρους προς την εστία του.

Στα εννιά λεπτά καθυτσερήσεων λόγω των διακοπών δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί στο ισόπαλο 1-1 και όλα να κρίνονται για την πρόκριση στον επαναληπτικό της Ελλάδας την ερχόμενη Πέμπτη(25/8).

 

Κίτρινες: / Χασάν, Ντε Λα Φουέντε

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Χάμπος(60΄Μπα), Πίττας, Βα(46΄Ογκεντά), Ντιγκινί(74΄Χεντί), Γιάνγκα(60΄Σαχάρ).

Αναπληρωματικοί: Δημητρίου, Β.Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Μπα, Ογκέντα, Ψύχας, Φιλιώτης, Μαυρίας, Σαχάρ, Πινακάς, Χεντί, Ζράντι.

 

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Αβιλά, Ρέαμπτσουκ, Μπα, Σισέ, Εμβιλά, Κούντε(90΄Μπουχαλάκης), Χουάνγκ(67΄Καμαρά), Ζινκερνάγκελ(79΄Ντε Λα Φουέντε), Ραντζέλοβιτς(79΄Βρουσάι), Ελ Αραμπί(67΄Χασάν).

Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Μπουχαλάκης, Χασάν, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Κούτρης, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε, Μανωλάς, Κίτσος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy