Θρίαμβος του Φερστάπεν στην Ουγγαρία

Ξεκίνησε από τη 10η θέση και πήρε τη νίκη

Την όγδοη εφετινή νίκη του και συνολικά 28η στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα πανηγύρισε σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν στο ουγγρικό γκραν πρι. Μολονότι εκκίνησε από την δέκατη θέση, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull είδε πρώτος την καρό σημαία και αύξησε το προβάδισμά του έναντι του Σαρλ Λεκλέρκ στη βαθμολογία των κατασκευαστών (258 βαθμοί έναντι 178).

Ο Ολλανδός «πιλότος» άφησε στη δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ με το δεύτερο «ασημένιο βέλος», ο οποίος είχε εκκινήσει από την “pole position”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με Ferrari ήταν τέταρτος, ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull τερμάτισε πέμπτος και ο Λεκλέρκ με το δεύτερο μονοθέσιο των «κόκκινων» έκτος, με αποτέλεσμα η αυστριακή ομάδα να «ανοίξει» κι άλλο το προβάδισμά της έναντι της «σκουντερία» στους κατασκευαστές (431 βαθμοί έναντι 334).

Ακολουθεί πλέον η καλοκαιρινή διακοπή της Φόρμουλα Ένα, ενώ η… δράση ξαναρχίζει στις 28 Αυγούστου με το γκραν πρι του Βελγίου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy