Ευρώπη… ο Άρης – Συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο!!!

Με επιτυχημένο ποδαρικό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Άρης και με μεγάλη ιστορική νίκη αλλά και πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, πήρα βάσεις πρόκρισης με το 2-0!

Έτοιμος για τον αγώνα έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης, που παρά την αφόρητη ζέστη έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο, έχοντας κατά διαστήματα την υπεροχή και πιέζοντας τον αντίπαλο. Η υπεροχή του όμως δεν μεταφράστηκε σε κάποιο γκολ παρά τις ευκαιρίες που είχε και κυρίως με το σουτ του Σζόκε. Από πλευράς τους οι Αζέροι παρά το αρχικό μούδιασμα ανέβασαν ρυθμό μετά το δεκάλεπτο και είχαν κι αυτοί τις ευκαιρίες τους σε ένα πολύ καλό σε ρυθμό παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο μια ομάδα ήταν στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή ήταν ο Άρης. Με τρομερό ποδόσφαιρο στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης πέτυχε δύο γκολ με τους Καζού και Γκομίς, διαχειρίστηκε τον αγώνα, μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, με καταπληκτική ευκαιρία του Μπέγκστον στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Δεν δέχθηκε καθόλου πίεση από τον αντίπαλο, αν και στα τελευταία πέντε λεπτά έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού του Μπρόρσον.

Εικόνα πρώτου ημιχρόνου:

 

Πολύ καλά μπήκε ο Άρης στον αγώνα και κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού έκλεισε τον αντίπαλο του στο δικό του μισό, προσπαθώντας τόσο από τα πλάγια, όσο και από το κέντρο να απειλήσει, έχοντας ένα πολύ καλό σουτ με τον Μαγιαμπέλα, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Αζέρων. Οι Αζέροι ανταπέδωσαν στην ευκαιρία του Άρη σε αντεπίθεση τους, όμως ο Βάνα από «μηχανής θεός» έσωσε την ομάδα του την τελευταία στιγμή διώχνοντας σε κόρνερ. Το πρώτο 20λεπτό του αγώνα κύλησε με καλό και γρήγορο ρυθμό, με τον Άρη να υπερτερεί στο πρώτο δεκάλεπτο και τους ποδοσφαιριστές της Νέφτσι να ισορροπούν στη συνέχεια.

Στο 22ο λεπτό είχαμε την καταπληκτική ευκαιρία για τον Άρη, με το Σζόκε να πιάνει το γυριστό σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα να κτυπά στο κάθετο δεξί δοκάρι και να μένει στον αγωνιστικό χώρο. Και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα και εκεί που έδειχνε ότι ο Άρης υπερείχε οι Αζέροι με μια μακρινή μπαλιά τριάντα μέτρων έβγαλαν αντεπίθεση με τον Λαβάλ να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνά μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι. Γεμάτο το πρώτο μισάωρο με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με τον Άρη να υπερέχει στα σημεία.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης πίεζε για το γκολ, κάτι που όμως εν ήρθε και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με το ισόπαλο 0-0, μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων.

 

Εικόνα δευτέρου ημιχρόνου:

Με τεράστια ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη, με τον Καζού σχεδόν πάνω στη γραμμή να αστοχεί με την προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Χωρίς κάποια αλλαγή ξεκίνησαν οι δυο ομάδες. Καταιγιστικός ο Άρης στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, πετυχαίνοντας ένα γκολ, ιστορικό με τον Καζού να πλασάρει από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή και χάνοντας αρκετές κλασσικές ευκαιρίες.

Η υπεροχή από τον Άρη συνεχίστηκε και με τον κόσμο του πλέον στο παιχνίδι, τρία λεπτά μετά το πρώτο του γκολ, πέτυχε και δεύτερο με τον Γκομίς αυτή τη φορά να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά μετά από συστημένη σέντρα του Ματίας Σπόλιαριτς. Ένα 20 λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο και ο Άρης προηγήθηκε με 2-0 με σκόρερ τους Καζού και Γκομίς.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 70ο λεπτό με τον Άρη να ολοκληρώνει τις αλλαγές του στο 82ο λεπτό, χωρίς όμως να χάνει από την υπεροχή του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νεοφερμένος Μπένγκστον, όχι μόνο ήταν στην αποστολή αλλά μπήκε και ως αλλαγή στο 72ο λεπτό του αγώνα. Στο 86ο λεπτό ο Μπρόρσον έφυγε τραυματίας με φορείο από το γήπεδο και ο Άρης συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού οι αλλαγές είχαν γίνει. Τελικά ο Σουηδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο απλά για να υπάρχει, αφού δεν πατούσε καλά!

Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι με τον Άρη να παίρνει την ιστορική νίκη με 2-0 κόντρα στη Νέφτσι και να βάζει πλώρη για την πρώτη του πρόκριση, αφού το προβάδισμα του ήταν σημαντικό!

 

Κίτρινες: Μπρόρσον / Σαίγεφ

Άρης: Βάνα, Μόργκαν(82΄Μουσουντά), Γιαγκό, Μπρόρσον, Ντελμίρο, Καζού, Μαγιαμπέλα(62΄Πηλέας), Σπόλιαριτς(82΄Γιαμπλόνσκι), Σζόκε, Σλόγκαρ(72΄Μπέγκστον), Γκομίς(82΄Σικόρσκι).

Αναπληρωματικοί: Στυλιανού, Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Πηλέας, Μπένγκτσον, Σικόρσκι, Μουσούντα, Γιαμπλόνσκι, Ντεντέ Λόμε, Ντζαβέ

Νέφτσι: Μπρκιτς, Σαλάχιλ, Στάνκοβιτς, Κβερκβέλια, Μπόντζ(70΄Ζουλφουγκάρλι), Εντί, Μακχμούντοφ, Τζόμπερ(75΄Γιουσίφι), Λαβάλ(75΄Νούνιες Ροντρίγκεζ), Ντονιόχ, Σαιγέφ(87΄Μπογκομόλσκι)

Αναπληρωματικοί: Μαμμάντοφ, Τζαφάροβ, Αλίγιεφ, Νούνιεζ Ροντρίγκεζ, Χατζίγιεφ, Ασγκάροφ, Ζουλφουγκάρλι, Μπουλούντοφ, Γιουσίφλι, Νασίρλι, Μπογκομόλσκι, Αμπάσοφ.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy