Δημοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου η Ομόνοια, τέταρτος ο Απόλλωνας και πέμπτη η ΑΕΛ

Έρευνα Κυπριακό Ποδόσφαιρο

Δημοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου, μακράν της δεύτερης, ανέδειξε την Ομόνοια η έρευνα «Κυπριακό Ποδόσφαιρο: Ποσοστά Υποστήριξης Ποδοσφαιρικών Ομάδων 2022».

Η έρευνα διεξήχθη απ’ την επιστημονική ομάδα του Καθηγητή Στατιστικής Σταύρου Πουλούκα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το αποτέλεσμα της διαφέρει κατά πολύ από τις έρευνες που διεξήχθησαν το 2012, το 2015 και το 2018. Την προηγούμενη δεκαετία ο ΑΠΟΕΛ ήταν, σύμφωνα με τις έρευνες, η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Κύπρο, όμως πλέον η σκυτάλη πέρασε στα χέρια της Ομόνοιας.

Οι κυπελλούχοι με ποσοστό 30,7% είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Το «τριφύλλι» έχει άνοδο 3,7% σε σχέση με την έρευνα του 2018. Η επιστροφή στις κατακτήσεις τίτλων και οι προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους «ξύπνησε» το αίσθημα υποστήριξης των οπαδών της Ομόνοιας.

Κατρακύλα 8,6% παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ συγκριτικά με την προ τετραετίας έρευνα. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι η δεύτερη πιο δημοφιλέστερη ομάδα με ποσοστό 21%. Στις προηγούμενες τρεις έρευνες το ποσοστό του ΑΠΟΕΛ κυμαινόταν στο 30% και μάλιστα το 2012 όταν κατέγραψε την ιστορική επιτυχία της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έφθασε το 30,3%.

Στην τρίτη θέση με 15,1% κατατάσσεται η Ανόρθωση, η οποία παρουσιάζει εκπληκτική σταθερότητα στα ποσοστά της από το 2012 μέχρι σήμερα ανεξάρτητα από τις αγωνιστικές της επιδόσεις. Άνοδο 2,3% είχε ο πρωταθλητής Απόλλωνας σε σχέση με το 2018, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε σταθερή στο 8%.

 

Ποια ομάδα υποστηρίζετε

Ομάδα Ποσοστό
Ομόνοια 30,7%
ΑΠΟΕΛ 21%
Ανόρθωση 15,1%
Απόλλων 11,8
ΑΕΛ 8,0%
ΑΕΚ 3,3%
Ν. Σαλαμίνα 2,3%
Πάφος FC 2,1%
Άρης 1,3%
Ολυμπιακός 1,1%
ΕΝΠ 1,1%
Άλλη ομάδα 3,2%

 

Αναλυτικά ο συγκριτικός πίνακας της τελευταίας δεκαετίας

 

 

Δείγμα ικανό για γενίκευση στον πληθυσμό

Σκοπός της έρευνας ήταν να διαφανούν τα ποσοστά υποστήριξης ποδοσφαιρικών ομάδων στην Κύπρο με τα αποτελέσματα να είναι ικανά για να γενικευτούν στο σύνολο του πληθυσμού. Με 3505 συμμετέχοντες το δείγμα κρίνεται αντιπροσωπευτικό και ικανό για γενίκευση στον ευρύτερο πληθυσμό της Κύπρο. Είναι χαρακτηριστικό πως μια μέση έρευνα σε προεκλογική περίοδο στην Κύπρο έχει δείγμα λίγο μεγαλύτερο από 1000 άτομα. Στην έρευνα συμμετείχαν άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 15 ετών, ενώ η δειγματοληψία έγινε τυχαία ως προς την επαρχία διαμονής και αστική / αγροτική. Η συλλογή των στοιχείων έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων από το τηλεφωνικό κέντρο RAI Consultants, με τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy