Η Ριμπάκινα (2-0 την Χάλεπ) αντίπαλος της Ζαμπέρ στον τελικό του Γουίμπλεντον

Η 23χρονη Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Σιμόνα Χάλεπ (6-3, 6-3) στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Γουίμπλεντον και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του λονδρέζικου Major για πρώτη φορά στην καριέρα της. Το Σάββατο (9/07) θ΄ αντιμετωπίσει την Ονς Ζαμπέρ, σε έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα, ανάμεσα στο νο2 και στο νο23 της παγκόσμιας κατάταξης.

Νωρίτερα, η τενίστρια από την Τυνησία (νο2 στον κόσμο) σταμάτησε την Τατιάνα Μαρία (6-2, 3-6, 6-1) κι εξασφάλισε το πρώτο «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά, για πρώτη φορά στην καριέρα της (έγινε μόλις η δεύτερη παίκτρια από την αφρικανική ήπειρο και η πρώτη στην open era του τουρνουά που φτάνει ως τον τελικό, κάτι που ως τώρα είχε καταφέρει μόνο η Νοτιοαφρικανή Σάντρα Ρέινολντς το 1960).

Μέχρι τα τέλη του 2019 η Ριμπάκινα είχε ρωσική υπηκοότητα, κάτι που αν ίσχυε και σήμερα δεν θα μπορούσε να παίξει στο Γουίμπλεντον. Σήμερα έκανε «πάρτι» απέναντι στην πολύπειρη Ρουμάνα και κάτοχο του τροπαίου το 2019, κερδίζοντάς την με χαρακτηριστική άνεση σε λιγότερο από 80 λεπτά αγώνα (77 για την ακρίβεια) με 2-0 (6-3, 6-3).

Η Ριμπάκινα θα επιδιώξει το απόγευμα του Σαββάτου να γίνει η πρώτη αθλήτρια από το Καζακστάν που θα κατακτήσει ένα Grand Slam. Η δε Ζαμπέρ θα επιδιώξει από την πλευρά της να «γράψει ιστορία», ως η πρώτη τενίστρια από την Αφρική που θα πάρει το τρόπαιο του Γουίμπλεντον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy