GP Ισπανίας – Qualifying – Ο Leclerc άρπαξε την pole στο τέλος

Ο Charles Leclerc ανέκαμψε μετά από ένα σπινιάρισμα για να πάρει μία ξεχωριστή pole position για το Grand Prix της Ισπανίας καθώς ο Max Verstappen χτυπήθηκε από ένα πρόβλημα στην μονάδα ισχύος στον τελευταίο γύρο.

Ο οδηγός της Ferrari έπρεπε να κάνει τα πάντα στο τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων λόγο του σπιναρίσματος που είχε στον προτελευταίο γύρο κατά την διάρκεια του Q3 αλλά μετά ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία μας άφησε άναυδους με την δεύτερη προσπάθεια.

Ένας χρόνο στο 1:18.750 σηματοδοτούσε τον ταχύτερο γύρο του σαββατοκύριακου καθώς και την 13η pole position του Μονεγάσκου στην F1 με μόλις 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον κάτοχο του τίτλου Verstappen.

Ο υπερασπιστής του τίτλου, όπου κρατούσε την προσωρινή pole στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια στον τελευταίο γύρο με τα προβλήματα αξιοπιστίας να χτυπάνε και πάλι την Red Bull.

Ο χρόνος του Ολλανδού ήταν 1:19.073 όπου τον έφερε 0.35δ μπροστά από τον προσωρινό χρόνο του Sainz, ενώ ο Perez είχε κλειδώσει την 3η θέση μπροστά από το δίδυμο της Mercedes.

Το όνομα του Leclerc έλειπε από την κορυφή των χρόνων μετά το σπινιάρισμα του οδηγού της Ferrari στην στροφή 14 πατώντας αρκετά επάνω στα kerbs.

Ο Leclerc μπήκε γρήγορα στo γκαράζ για να βάλει την μαλακή φρέσκια γόμα με τον χρόνο να έδειχνε 3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Η προσπάθεια του ήταν εντυπωσιακή με το δεύτερο και τρίτο κομμάτι της πίστας να είναι τα ταχύτερα αρπάζοντας την pole.

Μετά την διακοπή της μονάδας ισχύος του Verstappen, ο Ολλανδός προσπάθησε να εκκινήσει και πάλι το μονοθέσιο, όμως ο πρώτος χρόνος που σημείωσε ήταν αρκετός για να πάρει την 2η θέση μπροστά από τον Sainz, ο οποίος σημείωσε 1:19.166.

Ο George Russell σημείωσε την καλύτερη προσπάθεια για την Mercedes με την 4η θέση καθώς βρέθηκε μπροστά από τον Perez, ενώ ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην 6η θέση ύστερα από τον πρώτο ταχύτερο γύρο στο Q3.

Ο Valtteri Bottas θα εκκινήσει από την 7η θέση με την Alfa Romeo μπροστά από τον Kevin Magnussen, ενώ ο Daniel Ricciardo τερμάτισε 9ος μετά την επιλογή της McLaren να μην τον στείλει για δεύτερη προσπάθεια στο Q3.

Την 10αδα συμπλήρωσε ο Mick Schumacher.

Στα αξιοσημείωτα ήταν ότι ο Lando Norris δεν κατάφερε να μπει στην 10αδα για μόλις 0.035δ με τους αγωνοδίκες να σβήνουν τον χρόνο του Βρετανού για πάτημα εκτός ορίων στην στροφή 12.

Ο Esteban Ocon με την Alpine βρέθηκε στην 12η θέση όπου ήταν αρκετά μπροστά από τον teammate του στην Alpine, ενώ στην 13η και 14η θέση βρέθηκαν οι δύο Alpha Tauris.

Την 15αδα συμπλήρωσε ο Zhou ενώ ο Vettel έμεινε εκτός Q2 για μόλις 0.07δ.

Οι Alonso και Stroll έμειναν εκτός ρυθμού ενώ οι δύο Williams έμειναν μόνες τους στην τελευταία σειρά του grid

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy