Μοίρασε το ντέρμπι… δεν το ήθελε κανείς!!!

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΡΗΣ 1-1

Πολύ καλό το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι του Απόλλωνα με τον Άρη, με γρήγορο ρυθμό και δύο γκολ αλλά και ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Άρης μπήκε καλύτερα κατάφερε να σκοράρει με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ματίας Σπόλιαριτς, όμως μετά και το γκολ που δέχθηκε ο Απόλλωνας “ξύπνησε” και ισοφάρισε με τον Ογκεντά, ενώ έχασε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Καλύτερα έδειχνε να πατούσε ο Άρης στα πρώτα 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και με γρήγορες επιθέσεις κυρίως από δεξιά με τον Μπαμπίκα προσπαθούσε να απειλήσει, ενώ ο Απόλλωνας δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και πατήματα καθώς είχε μπλοκαριστεί από την καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη. Τελικά η υπεροχή του Άρη καρποφόρησε στο εικοστό λεπτό, αφού κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ματίας Σπόλιαριτς κάνοντας το 1-0 για τον Άρη!

Η «απάντηση» για τον Απόλλωνα ήταν άμεση αφού στην πρώτη τελική του και μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ογκεντά που έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή από δεξιά πλάσαρε εύστοχα τον Βάνα και διαμόρφωσε το 1-1! Μετά και την ισοφάριση το παιχνίδι πήρε και πάλι δραματική τροπή με τον Ντελμίρο να σώζει τον Άρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Ζράντι. Αυτή ήταν και η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου λίγο πριν το 40΄, όπως και το σουτ του Γιάγκα που πέρασε μόλις έξω όταν έφυγε μόνος.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 1-1!

 

Καλύτερα μπήκε ο Απόλλωνας στο δεύτερο ημίχρονο με πιο πολλά τρεξίματα και ήταν αυτός που έχασε πρώτος ευκαιρία με τον Γιάγκα, ενώ είχε και ένα απευθείας φάουλ του Ογκεντά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια όπως και το σουτ του Μόργκαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Στο 65΄χρειάστηκε να επέμβει ο Γιοβάνοβιτς σε φαλτσαριστό σουτ του Γιαμπλόνσκι.

Ο Άρης άρχισε να βάζει τη δική του πίεση στον αντίπαλο κερδίζοντας και κάποια συνεχόμενα κόρνερ με τον ρυθμό όμως να είναι γρήγορος και τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Ο Απόλλωνας ισορρόπησε και στο 79΄είχε ευκαιρία με το σουτ του Ρομπέρζ να σκοράρει όμως η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια. Ο Απόλλωνας πίεζε για το γκολ που θα του έδινε τη νίκη, ενώ ο Άρης γινόταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι μπήκε στα τελευταία του λεπτά με τους φίλους του Απόλλωνα να θέλουν να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη που έκανε την ύστατη της προσπάθεια να σκοράρει. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τις δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι τέλους. Ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία στο 90+3 με δοκάρι σε σουτ του Τζαβέ που δεν ήταν η τελευταία αφού ο Απόλλωνας κέρδισε κόρνερ που πέρασε ανεκμετέλλεύτο με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 1-1!!!

Κίτρινες: Αυλωνίτης, Μαυρίας, Ψύχας / Ντελμίρο, Μπρόρσον, Άλβες, Τζαβέ, Γιαγκό

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας(85΄Φιλιώτης), Αυλωνίτης, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Ογκέντα(66΄Πίττας), Αλμπάνης, Ζράντι(85΄Χάμπος), Νταμπό(72΄Ψύχας)), Γιάνγκα(85΄Ίντζια)

Αναπληρωματικοί: Δημητρίου, Αλεσάμι, Τζούριν, Φιλιώτης, Βουκάσιν, Τζουμ, Χάμπος, Ψύχας, Ίλιεφ, Ίντζια, Πίττας

 

Άρης:  Βάνα, Μπράουν, Σπόλιαριτς(73΄Σικόρσκι), Ντελμίρο(60΄Τζαβέ). Γιαγκό(80΄Μουσούντα), Κβάσιουκ, Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Ρονκάλια, Γιαμπλόνσκι, Μπαμπίκα

Αναπληρωματικοί: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Μανού, Σικόρσκι, Φράγκου, Σλόγκαρ, Μουσούντα, Μπογκνάρ, Τζαβέ, Σιμιόν

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy