Καυστική ανάρτηση που λέει αλήθειες για το νέο γήπεδο της Λεμεσού!!!

Επιτέλους και μια σοβαρή δήλωση για το γήπεδο της Λεμεσού και όχι κουβέντες του καφενέ

Το μέλος της διοίκησης της εταιρείας του Απόλλωνα, Σωκράτης Έλληνας προέβη σήμερα(31/3) σε ανάρτηση για το νέο γήπεδο της Λεμεσού. Μέσα από τα γραφόμενα του, που τυγχάνει να ξέρει πιο πολλά από πολλούς “καλοθελητές”, εκφράζει απόψεις που δεν γνωρίζαμε και λένε πολλά…

Η ανάρτηση του:

Διάβασα ότι η πλατεία Ελευθερίας στοίχισε σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ, αντί 6,5 που προϋπολογίστηκε, και η κατασκευή της διήρκησε 10 έτη.

Είναι ένα έργο που έχρηζε ανάπλασης και που το δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης και κάτοικος της Λευκωσίας και της Κύπρου.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε και μεταξύ άλλων, η καθυστέρηση οφειλόταν σε ευρήματα αρχαιολογικής αξίας. Τα νούμερα ας τα δουν οι θεσμοί του κράτους και ας τα αξιολογήσουν.

Δεν γνωρίζω εάν είναι ωραία η πλατεία ή όχι, πόσο στοίχισε για τον κάθε Κύπριο φορολογούμενο (Λευκωσιάτη ή όχι), δεν ξέρω αν οι θέσεις στα παγκάκια πύραυλος είναι όσες προβλεπόταν, δεν έχω υπόψη μου αν ο χώρος έχει διαφημιστικές πινακίδες και δεν με αφορά.

Γνωρίζω λίγα περισσότερα για το νέο γήπεδο Λεμεσού. Η ανέγερση του οποίου καθυστέρησε λόγω καθυστέρησης λήψης πολιτικής απόφασης και αποδέσμευσης κονδυλίων (ενδεχομένως δικαιολογημένα λόγω οικονομικής δυσχέρειας και άλλων προτεραιοτήτων).

Αν κτιζόταν προ δεκαετίας μπορεί να στοίχιζε όντως 15-20 εκατομμύρια λιγότερα. Δεν φταίνε οι ομάδες, ούτε οι φίλαθλοι που έκαναν υπομονή και συνέχιζαν να χρησιμοποιούν το επί σειρά ετών ακατάλληλο Τσίρειο και αναγκάζονταν να μεταναστεύουν κάθε φορά που έπρεπε να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το κάθε έργο εξυπηρετεί ένα διαφορετικό σκοπό και καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες ή/και προσφέρει συγκεκριμένες απολαύσεις. Και θα έπρεπε να κρίνεται (τουλάχιστον από την κοινή γνώμη) στη βάση της αποστολής του.

Όμως επειδή τελευταία γίνεται πολύς λόγος για το κόστος, το μέγεθος, το χορηγό και το ‘ενοίκιο’ του νέου γηπέδου της Λεμεσού, ενημερώνω/ υπενθυμίζω:

Υπήρχαν (ίσως από 15ετίας) εγκεκριμένα κονδύλια για τις 3 ομάδες που ξεπερνούσαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ για ανέγερση γηπέδου.

Η σημαντική αύξηση του κόστους σίγουρα δεν οφείλεται σε παραγγελίες ειδών πολυτελείας από τα τρία σωματεία.

Το νέο γήπεδο Λεμεσού μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος, χωρίς απαραίτητα αυτά να αποτελούν βάρος για τα σωματεία.

Πέραν των 300,000 Ευρώ ετησίως από ΦΠΑ που προκύπτει από τις άδειες χρήσης θεωρείων και από τις 3 ομάδες.

Πέραν των 100,000 Ευρώ ετησίως από ΦΠΑ που θα προκύπτει από τα εισιτήρια των 3 ομάδων.

Σημαντικό ποσό ΦΠΑ ετησίως θα προκύπτει από τα δικαιώματα χρήσης/ ενοίκια των εμπορικών χώρων του σταδίου.

Δημοτικά τέλη, φόρος θεάματος και άλλα.

Μηδενικό ή χαμηλό κόστος συντήρησης εφόσον από τα δικαιώματα ονοματοδοσίας και τα ενοίκια για την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων εστίασης μπορεί να προκύπτει έσοδο που να αρκεί για να καλύπτει τη λειτουργία και συντήρηση.

Μακάρι όλα τα δημόσια / κοινωφελή έργα να μπορούσαν να εξυπηρετούν τόσες χιλιάδες κόσμο και να απέφεραν συνάμα τόσα έσοδα.

Σκεφτείτε που βρισκόμαστε και πόσο κοντά είμαστε σε αυτό που θέλουμε να φτάσουμε. Όλα τα υπόλοιπα δεν βοηθούν τώρα που όλοι οι καλοθελητές θυμήθηκαν να ασχοληθούν με το γήπεδο μας.

Να μεταφερθούμε το συντομότερο. Αυτό είναι το ΑΛΦΑ και το ωΜΕΓΑ.

Ήρεμα τα λέω.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy