Οριακή πρόκριση στον τρίτο γύρο του Indian Wells για Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5 στον κόσμο) τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Τζακ Σοκ (Νο147 στον κόσμο), ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1 σετ (7-6 (5), 3-6, 7-6 (5)) και να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Indian Wells, οπου θα αντιμετωπίσει τον Τζένσον Μπρούκσμπι

Λίγες ώρες μετά από την θριαμβευτική πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον τρίτο γύρο του Indian Wells, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No5 στην παγκόσμια κατάταξη) τα… είδε όλα κόντρα στον Τζακ Σοκ (Νο147 στην παγκόσμια κατάταξη), ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1 (7-6 (5), 3-6, 7-6 (5)) και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Τζένσον Μπρούκσμπι (Νο43 στον κόσμο), ο οποίος επικράτησε με 2-0 (6-0, 6-3) του Κάρεν Κατσάνοφ (Νο26 στον κόσμο).

Ο Στέφανος τα χρειάστηκε. Έχοντας απέναντί του έναν πεινασμένο αντίπαλο – που κάποτε είχε φτάσει μέχρι και στο Νο8 του κόσμου – ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να κατακτήσει οριακά στο tie-break τόσο το πρώτο όσο και το τρίτο σετ, σε έναν αγώνα όπου υπήρξε μόνο ένα break σε σερβίς (από τον Τζοκ στο δεύτερο σετ)!

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα είναι συγκλονιστικό σε εξέλιξη. Το πρώτο σετ βρήκε τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους με σχετική άνεση, με αποτέλεσμα κανείς να μην κάνει πίσω. Μοναδική εξαίρεση ήταν το 10 game, όπου ο Τσιτσιπάς πίεσε πολύ τον Σοκ, έχοντας μάλιστα και ένα σετ πόιντ. Στο τέλος όμως ο Σοκ άντεξε και το κατέκτησε, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Δύο game αργότερα, το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, το οποίο ο Τσιτσιπάς κατέκτησε με 7-5, παίρνοντας και το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Σοκ μπήκε πιο επιθετικά και έκανε άμεσα break στο σερβίς του Τσιτσιπά, ξεφεύγοντας με 3-0. Αυτό αποδείχθηκε και καθοριστικό, αφού έκτοτε απλώς κράτησε το σερβίς του, κατακτώντας με 6-3 το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν ίδιο με το πρώτο σετ. Οι δύο παίκτες κρατούσαν με πείσμα το σερβίς τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από νωρίς η εντύπωση ότι και αυτό θα κριθεί στο tie-break. Και αυτό έμελλε να γίνει, με τον Τσιτσιπά να χάνει μία τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι στο 12ο game, όταν ξέφυγε με 0-40. Ο Σοκ ωστόσο “έσβησε” άμεσα τα τρία σετ πόιντ του Τσιτσιπά και τελικά κράτησε το σερβίς του, στέλνοντας και το 3o game σε tie-break.

Στο tie-break οι δύο τενίστες ο Τζοκ έκανε ένα κρίσιμο mini-break στο σερβίς του Τσιτσιπά και πέρασε μπροστά με 5-3, παίρνοντας το πάνω χέρι σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο Τσιτσιπάς όμως κάπου εκεί έδειξε χαρακτήρα και έκανε δύο mini-break και κατακτώντας τους τέσσερις τελευταίους πόντους πήρε το tie-break με 7-5, παίρνοντας την πρόκριση με 2-1 σετ.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy