Περικυκλώνουν πόλεις της Ουκρανίας οι Ρώσοι

Το ρωσικό κονβόι έξω από το Κίεβο έχει «ανακατανεμηθεί»

Με τα σύννεφα να καθαρίζουν προσωρινά πάνω το Κίεβο, νέες δορυφορικές εικόνες που λήφθηκαν την Πέμπτη δείχνουν ότι η ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας που εκτεινόταν σε περισσότερα από 64 χιλιόμετρα έχει «διασκορπιστεί σε μεγάλο βαθμό και ανακατανεμηθεί», λέει η Maxar Technologies.
Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ορισμένα στοιχεία της συνοδείας έχουν «επανατοποθετηθεί» σε δάση και δεντρόφυτες περιοχές κοντά στη Λουμπιάνκα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Maxar. Οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 11:37 π.μ. ώρα Κιέβου την Πέμπτη.
Ακριβώς βόρεια της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ στο Γκοστομέλ της Ουκρανίας, φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα σταθμευμένα σε δρόμους σε κατοικημένες περιοχές 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.
Ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλα οχήματα φαίνονται να κρύβονται σε αραιά σημεία δέντρων κοντά στη Λουμπιάνκα — περίπου 5 χλμ βορειοδυτικά της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ.
Στην Μπερεστιάνκα  – 16 χλμ δυτικά της αεροπορικής βάσης – μια σειρά από φορτηγά με εκτοξευτές πυραύλων, όπως λέει ο Maxar, τοποθετούνται σε ένα χωράφι κοντά σε δέντρα.
Νοτιοανατολικά του Ιβάνκιβ – το τέλος της αυτοκινητοπομπής των 64 χλμ – πολλά φορτηγά και εξοπλισμός εξακολουθούν να εμφανίζονται στο δρόμο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy