Ο Μέγιερι την κράτησε και πήρε τη νίκη!!!

ΑΡΗΣ - ΑΕΛ 1-2

Με γκολ των νεοφερμένων Μαρόζα και Μιλιτσεάνου η ΑΕΛ είναι μπροστά στο σκορ στο ντέρμπι της Λεμεσού στο ημίχρονο με 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η αντίδραση του Άρη, με γκολ του Σπόλιαριτς, που δεν ήταν όμως αρκετή, αφού απέναντι του βρήκε τον “κέρβερο” Μέγιερι που έσωσε πολλές φορές τους “γαλαζοκίτρινους” και έδωσε θα τολμήσουμε να πούμε τη νίκη στην ΑΕΛ.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στα πρώτα του 20 λεπτά με αναγνωριστικό παιχνίδι από τις δυο ομάδες και κάποιες τελικές προσπάθειες με τον Άρη να έχει τρεις, με πιο μεγάλη την ευκαιρία του Στεπίνσκι που έσωσε ο Μέγιερι, ενώ πρώτη η ΑΕΛ είχε ένα σουτ με τον Μαρόζα. Μετά από τα είκοσι λεπτά η ΑΕΛ πήρε μπρος και με δύο γκολ πρώτα του Μαρόζα, με ασίστ Μαζάν και ωραίο πλασέ και στη συνέχεια με Μιλιτσεάνου μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Έουλερ πήρε σοβαρό προβάδισμα.

 

Ο Άρης έδειχνε να τα έχει χαμένα και είχε αποσυντονιστεί ενώ η ΑΕΛ έκανε πολύ καλό και γρήγορο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ελέγχει και την κατοχή. Μια κεφαλιά του Μανού ήταν η μόνη αντίδραση του Άρη. Οι τέσσερις νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έκαναν τη διαφορά για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μέγιερι επενέβη στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, αλλά και στην πιο μεγάλη ευκαιρία του Άρη στο 43΄, όπου απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Μανού.

Ο Μαρόζα και ο Μιλιτσεάνου ήταν καλοί και χρίστηκαν σκόρερ, ενώ ο Μπαλντέ ταλαιπώρησε αρκετά τη δεξιά αμυντική πλευρά του Άρη. Μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0!

 

 

Ο Άρης ήταν υποχρεωμένος να μπει πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό έκανε. Στο 57΄ο Μέγιερι είπε και πάλι όχι στον Στεπίνσκι με καταπληκτική απόκρουση, ενώ ήρθε γκολ που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Πολύ καλός ο Ούγγρος τερματοφύλακας που έσωσε σε τέσσερις περιπτώσεις γκολ για την ομάδα του. Η αντίδραση για τον Άρη ήρθε ένα εικοσάλεπτο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 66΄, όταν ο Σιμιόν από αριστερά βρήκε τον Σπόλιαριτς που με ωραίο πλασέ στην κίνηση δεν άφησε αυτή τη φορά περιθώρια στον Μέγιερι να αντιδράσει.

Ο προπονητής του Άρη προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα παίζοντας τα τελευταία του “χαρτιά” με τους Σικόρσκι και Γιαμπλόνσκι μαζί με τον Μόργαν να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέγιερι που στον σημερινό αγώνα παίρνει τον τίτπλο του MVP με τις αποκρούσεις του, έκανε ακόμα μια εντυπωσιακή στο 83΄αποκρούοντας στο “παραθυράκι” την κεφαλιά του Στεπίνσκι. Νέα απόκρουση από τον Μέγιερι, σε διαγώνιο σουτ που κρατά την ΑΕΛ μόνος του σχεδόν στο δεύτερο ημίχρονο με τις τρομερές αποκρούσεις του.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων που ήταν πέντε η ΑΕΛ κράτησε στην πίεση του Άρη, είχε και την ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ, πήρε τη νίκη με 2-1 ανεβαίνοντας στους 21 βαθμούς.

Κίτρινες: Μανού, Σπόλιαριτς, Ντελμίρο / Έουλερ, Σάντος

Άρης: Βανα, Μανού, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Καζού, Κβάσιουκ(46΄Ντελμίρο), Μπρόρσον, Ρονγκαλια(46΄Φράγκος(81΄Μόργκαν), Μπαμπίκα(81΄Γιαμπλόνσκι), Σίντεφελντ, Σιμιόν(75΄Σικόρσκι)

Αναπληρωματικοί: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Μόργκαν, Σικόρσκι, Ντελμίρο, Ανδρέου, Φράγκου, Ελευθερίου, Γιαμπλόνσκι, Ματθαίου, Κορομά.

 

ΑΕΛ: Μεγιερι, Τεισέιρα, Νταβόρ, Σάντος, Έουλερ(82΄Αντωνίου), Παπαφώτης(63΄Ρέινολντς), Μαζάν, Μιλιντσεάνου(82΄Τσέποβιτς), Ριστέφσκι, Μπαλντέ(70΄Σωτηρίου), Μαρόζα

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάφερφέλντ, Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Ριέρα, Ανδρέου, Αντωνίου, Σωτηρίου, Μαίντεβατς

 

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy