Ένα αμφισβητούμενο φάουλ, έφερε την ισοφάριση!!!

ΑΠΟΕΛ - ΑΡΗΣ 1-1

Με τον Άρη να ανεβαίνει μετά το εικοσάλεπτο του ημιχρόνου και να προηγείται με γκολ του Μπαμπίκα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Πλέον στο δεύτερο ημίχρονο καλείται η «Ελαφρά ταξιαρχία» να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα. Στην επανάληψη ο Άρης κράτησε τα υπέρ του δεδομένα μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου δέχθηκε από τον Βινίσιους το γκολ της ισοφάρισης, μετά από αμφισβητούμενο φάουλ που έδωσε ο διαιτητής.

Πιο δυνατά στον αγώνα μπήκε ο ΑΠΟΕΛ με τον Άρη να αμύνεται και τον Βάνα να είναι σε ετοιμότητα, όσες φορές χρειάστηκε στο πρώτο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 24΄ ο Άρης απάντησε στην υπεροχή του ΑΠΟΕΛ με μεγάλη ευκαιρία του Στεπίνσκι.  Ο Σπόλιαριτς σέντραρε από αριστερά, ο Πολωνός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Σκουφέτ όμως απέκρουσε εντυπωσιακά. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ο Άρης ισορρόπησε τον αγώνα και προσπαθούσε να βγει γρήγορα στην επίθεση.

 

Μετά και το πρώτο μισάωρο και για ένα εφτάλεπτο ο Βάνα έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις και έσωσε την εστία του σε προβολή του Κβιτάλια και γύρισμα του Εντογκαλά. Ο Άρης είχε και πάλι «απάντηση» με μια κεφαλιά σε κόρνερ από τον Μανού που πέρασε μόλις έξω, ενώ μια κεφαλιά στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε έξω.

Στο 44΄ ο Άρης πέρασε μπροστά στο σκορ, όταν ο Σπόλιαριτς βρήκε τον Μπαμπίκα που με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για τον Άρη. Τρία ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων που πέρασαν με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0!

 

Τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κύλησαν με τον ίδιο ρυθμό που ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να πιέσει ο Άρης κρατούσε καλά και όταν έβρισκε την ευκαιρία έβγαινε μπροστά για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να απλοποιήσει τα πράγματα. Στο 65΄μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Μανού να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα να κοντράρει και να χάνεται μεγάλη ευκαιρία. Στο 70΄ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να απειλήσει, αλλά ο Κβιτάλια πιέστηκε σωστά από τον Σίντεφελντ και αστόχησε.

Στο 75΄ήταν η σειρά του Μαγκλίτσα να πιάσει την κεφαλιά σε σέντρα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 78΄λεπτό είχαμε κάποιες αψιμαχίες ελέω της έντασης του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είχε μπει στα τελευταία του λεπτά με τον ΑΠΟΕΛ να εντείνιε την πίεση αλλά ο Άρης και ο Βάνα κρατούσαν με σχετική ευκολία. Έξι ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων που κρατούσαν τον Άρη μακριά από τη μεγάλη νίκη στο ΓΣΠ.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων κυλούσαν και στη τελευταία φάση σε μια άτυχη στιγμή δέχθηκε την ισοφάριση με κεφαλιά του Βινίσιους για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο ισόπαλο 1-1 και τον Άρη να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να φύγει με νίκη από το ΓΣΠ.

Κίτρινες: Νατέλ, Σόουζα, Βινίσιους, Τσεπάκε / Σίντεφελντ, Ρογκάλια, Μπρόρσον

AΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Θεοδώρου(62΄Τσεπάκε), Βινίσιους, Σάβιτς, Ζαμπάλα, Λουντέμο(63΄Μαγκλίτσα), Σόουζα, Ντε Βινσέντι(67΄Οκριασβίλι), Ντονγκαλά(67΄Σατσιάς), Νατέλ(85΄Εφραίμ), Κβιλιτάια.

Αναπληρωματικοί: Mιχαήλ, Καρώ, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Οκριασβίλι, Σατσιάς, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Πολυκάρπου, Γουήλερ, Ντανίλο.

 

Άρης: Βανά, Ρονκάλια, Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Καζού, Σιμιόν, Μανού(88΄Σικόρσκι), Σπόλιαριτς(57΄Φράγκου), Μπαμπίκα(88΄Ιωσηφίδης), Πακέ(78΄Ράντουτ), Στεπίνσκι.

Αναπληρωματικοί: Στυλιανού, Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Ραντούτ, Μόργκαν, Σικόρσκι, Φράγκος, Ελευθερίου, Ματθαίου, Κορόμα, Ιωσηφίδης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy