Ατυχία… ήττα και υποχώρηση στην τρίτη θέση!

ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ 2-1

Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ – Απόλλωνα, χωρις τις μεγάλες φάσεις και με δυνατές μονομαχίες ολοκληρώθηκε στη «λευκή» ισοπαλία. Στην επανάληψη είδαμε τρία γκολ μέσα σε ένα 15λεπτο με την ΑΕΚ να μπαίνει μπροστά στο σκορ με τον Ρομό, ο Ντανίλο Σπόλιαριτς να ισοφαρίζει, όμως ο σκόρερ του Απόλλωνα να στέκεται άτυχος και να πετυχαίνει αυτογκόλ που έφερε την ήττα της ομάδας του με 2-1 από την ΑΕΚ. Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΚ πέρασε στην πρώτη θέση και ο Απόλλωνας υποχώρησε στην τρίτη, με τον Άρη που νίκησε νωρίτερα τον Εθνικό Άχνας να είναι δεύτερος.

Αν εξαιρέσουμε μια φάση για τον Απόλλωνα μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο με τον Γιάγκα να μην προλαβαίνει να απειλήσει μετά από γύρισμα στη μικρή περιοχή, το παιχνίδι δεν είχε κάτι το αξιόλογο μέχρι και το πρώτο μισάωρο του. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε δυνατά μαρκαρίσματα και σε παιχνίδι δύναμης.

 

Μετά το μισάωρο η ΑΕΚ ανέβηκε πιο ψηλά απειλώντας τον Απόλλωνα και στον 39΄ ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε ένα δυνατό σουτ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια. Λίγες οι ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να υπερέχει έστω και λίγο στην κατοχή της μπάλας. Μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0!

Ότι δεν είδαμε στο πρώτο μέρος το είδαμε μέσα σε εφτά λεπτά με την ΑΕΚ να προηγείται με τον Ρομό και άμεσα ο Απόλλωνας να ισοφαρίζει με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με τον Ντανίλο Σπόλιαριτς. Ο σκόρερ του Απόλλωνα στο 59΄στάθηκε άτυχος αφού σε μια εκτέλεση φάουλ από αριστερά για την ΑΕΚ, η λάθος εκτίμηση του Ντανίλο έφερε το αυτογκόλ και την ΑΕΚ ξανά μπροστά στο σκορ με 2-1.

Μετά και το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Απόλλωνας έχασε τη συνοχή του και δεν μπορούσε να αντιδράσει, ενώ η ΑΕΚ έβρισκε τρόπους και γινόταν επικίνδυνη. Ο προπονητής του Απόλλωνας προσπάθησε με τις αλλαγές να αλλάξει κάτι όμως μέχρι και το 80ο λεπτό δεν είχαμε αντίδραση. Μετά και το 80΄είχαμε ένα γυριστό του Γιάγκα που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ και μια φάση με τους γηπεδούχους, ένα σουτ που κόντραρε και πέρασε έξω.

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάτι που να άλλαζε το τελικό σκορ και έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 2-1 και τον Ντανίλο να είναι ο μεγάλος άτυχος για τον Απόλλωνα!

Κίτρινες: Μαμάς / Ντανίλο, Χαμάς, Νασιμέντο, Κατελάρης, Ρομπέρζ

ΑΕΚ: Λεάλ, Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Άνχελ Γκαρθία, Ροσάλες, Λέδες, Μάμας(57΄Άμπραχαμ), Τρισκόφσκι(74΄Ναούμ), Φαράζ(46΄Εσπινόζα), Γκιούρσκο(57΄Ακοράν), Ρομό.

Αναπληρωματικοί: Μαρτίνεζ, Ολατούντζι, Μικέλ, Ακοράν, Άμπραχαμ, Εσπινόσα, Μακρής, Αναστασίου, Ματ, Ναούμ, Χριστοφόρου, Τάντι.

 

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Νασιμέντο(77΄Κατελάρης), Ιντζία(54΄Αλμπάνης), Ίλιεφ, Ντανίλο(77΄Χάμπος), Ρομπέρζ, Χαμάς, Αλεσάμι(70΄Ψύχας), Γιάνγκα, Μαυρίας(70΄Φιλιώτης), Ζράντι.

Αναπληρωματικοί: Φιλώτης, Κατελάρης, Νουγιόκ, Χάμπος, Ντουρίν, Μάρκοβιτς, Ψύχας, Αλμπάνης

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy