Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων πρώην προπονητής της Masia

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύσεις πως πρώην προπονητής στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Τι απαντά ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα

Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αντιμετωπίζει ο πρώην προπονητής αλλά και για ένα διάστημα επικεφαλής στις ακαδημίες της ΜπαρτσελόναΆλμπερτ Μπενάιγκες.

Η έρευνα, την οποία αποκάλυψε η καταλανική εφημερίδα «Ara», ξεκίνησε ως αποτέλεσμα των καταγγελιών που υποβλήθηκαν σε διάφορα αστυνομικά τμήματα από φερόμενα ως θύματά του, όταν ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής στο «Escola Barcelona», στη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Ο 71χρονος Μεξικανός εργάστηκε στη Masia από το 1992 μέχρι το 2011. Μάλιστα ήταν στις ακαδημίες του κλαμπ, όταν ανέδειξε τη χρυσή γενιά των Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι και άλλων. Στη συνέχεια αποχώρησε για να δουλέψει στα Εμιράτα, το Μεξικό και την Ιαπωνία, ενώ μετά την επανεκλογή του Ζοάν Λαπόρτα στην προεδρία, είχε επιστρέψει στη Βαρκελώνη ως συντονιστής του ποδοσφαίρου.

«Είναι προφανές ότι αν γνωρίζαμε όλα όσα συμβαίνουν, δεν θα τον είχαμε προσλάβει», τόνισε ο Ζοάν Λαπόρτα. «Αυτός ο άνθρωπος έφυγε από τον σύλλογο για προσωπικούς λόγους. Προσλήφθηκε για το ταλέντο που έχει να ανιχνεύει παίκτες και να αξιολογεί το ποδοσφαιρικό ταλέντο των νεαρών», πρόσθεσε.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy