Σενάριο lockdown για ανεμβολίαστους και στην Κύπρο ενώπιον των ειδικών

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές καθώς μία ενδεχόμενη έξαρση του ιού θεωρείται σχεδόν σίγουρη. Με φόντο τα αυξανόμενα περιστατικά του ιού αλλά και τις νοσηλείες τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας συναντά το απόγευμα της Δευτέρας (15/11) τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι τρόποι διαχείρισης της ενδεχόμενης έξαρσης του ιού καθώς οι αρμόδιοι επιθυμούν να ανακόψουν πιθανό νέο κύμα.

Στο τραπέζι όπως πληροφορούμαστε, θα τεθούν και τα μέτρα άλλων χωρών όπως της Αυστρίας και της Ολλανδίας για τον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην Αυστρία τίθεται σε ισχύ lockdown για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ενώ δεν αποκλείονται ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί εάν η κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται. Κάτι τέτοιο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην σύσκεψη του κ. Χατζηπαντέλα με τους επιστήμονες ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιας φύσεως μέτρα είναι καθαρά πολιτική απόφαση και δεν αναμένεται σήμερα κάτι τέτοιο.

Πηγή: omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy