Αλάνθαστος στην κορυφή ο Απόλλωνας, νίκησε με ανατροπή τον ΑΠΟΕΛ

Απόλλων - ΑΠΟΕΛ 2-1

Έκανε την ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, με εξαιρετικό γκολ του Ζράντι και αυτογκόλ, μετά από προσπάθεια του Γιάνκα, πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με 2-1 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας αλάνθαστός, βλέποντας πλέον το ντέρμπι με την ΑΕΛ για την 4η αγωνιστική.

Μόλις στο 2ο λεπτό και σε φάουλ που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ, έξω από την περιοχή ήρθε η ψυχρολουσία για τον Απόλλωνα. Ο Νατέλ εκτέλεσε δυνατά, το σουτ του αποκρούστηκε ασταθώς από τον Δημητρίου και στην επαναφορά ο Καρώ με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Τρομερό παιχνίδι στο Τσίρειο στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Ζράντι στο 8΄με καταπληκτικό σουτ στη κίνηση και έξω από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα του ΑΠΟΕΛ και να γίνεται νωρίς το 1-1!

Μετά και την ισοφάριση ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε ασφυκτικά τον ΑΠΟΕΛ, για να έρθει το 18ο λεπτό με τον Χαμάς να κερδίζει μια παλικαρίσια διεκδίκηση και συνάμα να παίρνει το πέναλτι μετά από χρήση του VAR από τον διαιτητή. Ο Πίττας που ανέλαβε την εκτέλεση γλίστρησε στο σουτ και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία να βάλει τους «γαλάζιους» μπροστά στο σκορ. Στο 25΄αφού πίεσε και έκλεψε τη μπάλα έκανε το σουτ που όμως απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ. Στο 29΄ο ΑΠΟΕΛ έκανε την πρώτη του φάση με τον Νατέλ να πιάνει το δυνατό σουτ αλλά ο Δημητρίου ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τη μπάλα. Γεμάτο το πρώτο μισάωρο του αγώνα με ευκαιρίες, γκολ, πέναλτι χαμένο και αρκετή ένταση.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε η ολική ανατροπή για τον Απόλλωνα, όταν ο Γιάνκα πρόλαβε στη μονομαχία τον Σάντος μπήκε στην περιοχή μόνος από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Σόουζα στην προσπάθεια του να σώσει με τάκλιν, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Ο Σάντος τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να πηγαίνει προηγούμενος με 2-1, αφού κατάφερε να κάνει την ανατροπή, χάνοντας και πέναλτι με τον Πίττα.

Το πρώτο 15λεπτο της επανάληψης δεν είχε κάτι το αξιόλογο με τον Απόλλωνα να κρατά εύκολα το υπέρ του προβάδισμα, να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις, ενώ ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε απεγνωσμένα να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Καμία σχέση το πρώτο ημίχρονο με τα 35 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, τόσο σε ρυθμό, όσο και σε ευκαιρίες. Το παιχνίδι μπήκε στα τελευταία του δέκα λεπτά και πλέον όλα ήταν ρευστά.

Στο 86΄ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” το παιχνίδι αφού η κεφαλιά του Ουέλιγκτον πρώτα αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ήταν εκτέλεση φάουλε του Ζράντι από δεξιά μόλις έξω από την περιοχή. Το ΑΠΟΕΛ στις καθυστερήσεις είχε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στο υπόλοιπο των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, παρά την τεράστια ευκαιρία του Πίττα, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να πάρει τη νίκη με 2-1 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και να έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

 

Κίτρινες: Ζράντι, Αλεσάμι / Οκριασβίλι, Σαμπάλα

Απόλλων (Α.Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης(56΄Μαυρίας), Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς(83΄Αλεσάμι), Ίλιεφ(84΄Ουέλλιγκτον), Ζράντι, Κολ, Πίττας, Νταμπό(65΄Σπόλιαριτς), Γιάνγκα.

Αναπληρωματικοί: Ντουρίν, Μαυρίας, Μαλεκκίδης, Γουέλινγκτον, Αλεσάμι, Σπόλιαριτς, Παπουνασβίλι, Ίντζια, Στορ.

 

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεμπάκ, Καρώ, Σάντος(45+ Σάβιτς), Γουίλερ(69΄Σαμπάλα), Νταουσβίλι(69΄Λουντέμο), Σόουζα, Ντανίλο(46΄Μαγκλίτσα), Οκριασβίλι, Νατέλ, Κβιλιτάια(79΄Γεωργίου).

Αναπληρωματικοί: Μιχαήλ, Τσιλιγκίρης, Λουντέμο, Μάγκλιτσα, Σατσιάς, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Ζαμπάλα, Γεωργίου, Ντονγκαλά, Κούτσακος, Σάβιτς.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy