Ολυμπιακός: Αποκλεισμός – σφαλιάρα και τώρα… Σλόβαν 

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.)

Πικρός, αλλά δίκαιος αποκλεισμός από το Champions League για τους Πειραιώτες, που πήγαν μέχρι τα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση) χάρη σε ένα… ισραηλινό δώρο, αλλά εκεί λύγισαν (4-1) και θα παίξουν πλέον με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα play offs του Europa League.

Ο Ολυμπιακός τα έκανε… μούσκεμα στη Βουλγαρία, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και ανάγκασε τους φιλάθλους του να πιουν το πικρό ποτήρι μιας ακόμα ευρωπαϊκής αποτυχίας!

Παρότι προηγήθηκε με 0-1 χάρη σε τραγικό λάθος των γηπεδούχων και ωραίο γκολ του Εμβιλά και είχε το ματς εκεί που ήθελε μέχρι το ημίχρονο, ξέχασε να μπει στην επανάληψη και βρέθηκε να χάνει γρήγορα με 2-1.

Παρότι στη συνέχεια πήρε ένα πέναλτι-δώρο από τον Ισραηλινό διαιτητή (δεν είχε δώσει πέναλτι και αποβολή του Μπα στους Βούλγαρους στο πρώτο μέρος) και ισοφάρισε σε 2-2, η αποβολή του Μπα ήταν καταδικαστική.

Χάρη στο Τζολάκη, άντεξε μέχρι τα πέναλτι, αλλά εκεί οι «ερυθρόλευκοι» αστόχησαν με τους Βαλμπουενά και Χασάν και μαζί έχασαν και την πρόκριση.

Κάτι που σημαίνει ότι θα παίξουν στα play offs του Europa League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Τα πέναλτι

Σωτηρίου: 1-0
Βαλμπουενά: άουτ
Σαντάνα: 2-0
Χασάν: Απόκρουση Κάχλινα
Βερντόν: 3-0
Λαλά: 3-1
Σισίνιο: 4-1

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Λουντογκόρετς (Β. Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικοκό (106’ Σισίνιο), Πλαστούν, Βέρντον, Νεντιάλκοφ, Μπάντζι (88’ Σαντάνα), Σα (94’ Ροτάριου), Γκονσάλβες Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου, Κόουλι (106’ Γιάνκοφ).

Στον πάγκο: Παντ, Ίλιεφ, Τερζίεφ, Μανού, Τσιμπότα, Βάντερσον.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (120’ Λαλά), Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης (54’ Παπασταθόπουλος), Μ. Καμαρά, Εμβιλά (91’ Κουντέ), Βρουσάι (65’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (88’ Σισέ).

MVP: Ο Πιέρος Σωτηρίου πλήγωσε για μία ακόμη φορά τον Ολυμπιακό, σκοράροντας με πέναλτι τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στη ψυχοφθόρο διαδικασία, ενώ από δική του κεφαλιά προήλθε και το αυτογκόλ του Σεμέδο.

Στον πάγκο: Βάτσλικ, Ονιεκούρου, Α. Καμαρά, Μάρκοβιτς, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς.

Διαιτητής: Ορέλ Γκρίνφελντ
Βοηθοί: Ρόι Χασάν, Ίνταν Γιαρκόνι
4ος: Γκαλ Λέιμποβιτς

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy